REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Josifo Stalino anūkas Jevgenijus Džiugašvilis pateikė naują ieškinį, kuriuo Rusijos parlamento žemuosius rūmus kaltina šmeižtu ir reikalauja paneigti teiginį apie J. Stalino dalyvavimą Katynės žudynėse, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Per 20 tūkst. Lenkijos pareigūnų buvo paimti į nelaisvę 1939 m. Sovietų Sąjungai ir nacistinei Vokietijai dalinantis Lenkiją. Slaptoji sovietų policija NKVD juos nužudė Katynėje netoli Smolensko miesto Rusijoje.

REKLAMA

J. Džiugašvilis nori teisme įrodyti, kad Valstybės Dūmos pareiškimas apie Lenkijos pareigūnų žudynes Katynėje šmeižia J. Staliną. J. Džiugašvilis reikalauja paneigti teiginį: „nusikaltimas Katynėje buvo įvykdytas pagal tiesioginius J. Stalino ir kitų sovietų lyderių nurodymus“.

Anksčiau J. Stalino anūkas pateikė ieškinį prieš Dūmą ir reikalavo sumokėti 100 mln. rublių (3,2 mln. JAV dolerių pagal dabartinius valiutų kursus). Teismas šį prašymą atmetė.

Advokatas Sergejus Strynovas sakė, kad šį kartą ieškovas reikalauja tik paneigti teiginį ir neprašo piniginės kompensacijos. Byla bus nagrinėjama lapkričio 28 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų