REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausiu Europos šalių kino forumo „Scanorama“ konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas" darbu pripažintas jaunos Latvijos režisierės Ilzės Kungos trumpametražis filmas „Šviesos ženklai“.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio konkursinės programos nugalėtojas buvo paskelbtas vakar vakare, oficialios Europos šalių kino forumo „Scanorama" uždarymo ceremonijos metu. Filmą geriausiu iš jaunųjų Lietuvos, Latvijos ir Estijos kūrėjų darbų pripažino tarptautinė žiuri.

REKLAMA

I. Kunga filme „Šviesos ženklai“ subtiliai pasakoja istoriją apie keturiasdešimtmetį vyrą, patenkintą savo viengungišku gyvenimu.

„Pagrindinį prizą pelnęs filmas „Šviesos ženklai" iš visų konkurse dalyvavusių juostų išsiskyrė ypač šaltais kraštovaizdžiais, nenuobodžiai papasakota kasdienybe. Itin didelį įspūdį paliko tai, su kokia nenusakoma meile režisierė atskleidė pagrindinio filmo herojaus charakterį“, - iškart po verdikto paskelbimo sakė žiuri pirmininkas, Tarptautinės kino kritikų federacijos („Fipresci“) generalinis sekretorius Klaus Eder.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, „Scanorama" yra vienas tų retų profesionalių tarptautinių kino festivalių, kuriuose po viso pasaulio festivalius keliaujantys žiuri nariai turėjo unikalią progą pamatyti ir įvertinti naujausius jaunųjų Baltijos šalių kūrėjų darbus. Konkursinėje programoje dalyvavo septyni Lietuvos kūrėjų darbai ir šeši darbai iš Estijos bei Latvijos.

Ilzei Kungai atiteko UAB „Cinevera" įsteigtas prizas – 10.000 Lt kino technikos nuoma būsimam jos kino projektui.

Andriaus Blaževičiaus trumpametražis filmas „Dešimt priežasčių“ (nuotr. Organizatorių)Andriaus Blaževičiaus trumpametražis filmas „Dešimt priežasčių“ (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursinėje programoje buvo renkamas ir geriausias lietuvių režisieriaus darbas. Juo buvo pripažintas Andriaus Blaževičiaus trumpametražis filmas „Dešimt priežasčių“. Prizą A. Blaževičiui įteikė Bendrovė „Teo“ – Bendrovės iniciatyva režisieriui skirta 8.000 Lt. finansinė parama būsimam jo kino projektui.

Tarptautinę kino profesionalų žiuri sudarė: Klaus Eder, „Fipresci“ generalinis sekretorius, Jan Erik Holst, Norvegijos kino instituto atstovas, Jan Forsström, filmo „Geras sūnus", rodyto „Scanoramoje", scenarijaus autorius iš Suomijos ir Ragnhild Tronvoll, „Scanoramos" uždarymo filmo ,,Nesveikai laiminga" scenaristė iš Norvegijos.

REKLAMA

„Scanorama" konkursinę programą ,,Naujasis Baltijos kinas" rengia jau ketverius metus. Praėjusiais metais geriausiu „Scanoramos" konkursinės programos ,,Naujasis Baltijos kinas" filmu buvo pripažinta režisierės Jūratės Samulionytės trumpametražė dokumentinė juosta ,,Šanxai Banzai", pasakojanti  istoriją apie Vilniaus Šnipiškių mikrorajoną ir jo gyventojus.

Sostinėje Europos šalių kino forumas „Scanorama" jau baigėsi, tačiau šiuo metu, iki pat lapkričio 27 dienos, festivalis vyksta Kaune. Lapkričio 24 – 27 dienomis vyks Klaipėdoje, o lapkričio 26 – 27 dienomis Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų