REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Snoro“ administratoriumi su metine 1,68 mln. eurų alga tapo konsultacinės bendrovės „Zolfo Cooper“ vyresnysis partneris Simonas Freakley - buvęs kompanijos „Kroll“ vadovas. Pastaroji kompanija 2009 metų pabaigoje surinko visą įmanomą informaciją apie „Konvers group“, jos savininkus Antonovus bei „Snoro“ banką, rašo portalas Telegraf.lv. Portalas daro prielaidą, kad būtent pasinaudodamas „Kroll“ tarnybine informacija S. Freakley padėjo Lietuvai nacionalizuoti „Snoro“ banką.

REKLAMA
REKLAMA

Štai ką portalas telegraf.lv rašo apie „Kroll Inc“:

Kompaniją „Kroll“ įsteigė Julesas B. Krollas, buvęs Niujorko apskrities prokuroro pavaduotojas, Karališkojo universiteto absolventas, mokslų daktaras, gavęs laipsnį Džordžtaune, įkūrė 1972 metais.

REKLAMA

Bendrovė nuo pat jos įkūrimo užsiėmė privačiais tyrimais. Kompanija nagrinėjo Haičio prezidento Jeano-Claude Duvalier veiksmus, Filipinų prezidento Ferdinando Marcoso ir jo žmonos Imeldos gyvenimą, sekė Irako prezidentą Sadamą Huseiną.

Nuo pat pradžių „Kroll Inc“ daugiausia dėmesio skyrė technologinei tyrimų pusei ir agentų darbo metodams, tačiau fizinei apsaugai dėmesio nerodė. Mieliausiai į savo darbuotojų gretas „Kroll Inc“ samdė buvusius prokuratūrų, policijos ir FTB samdinius.

REKLAMA
REKLAMA

1992-1993 metais Rusijos federacijos pavedimu „Kroll“ atliko tyrimą, kuriuo buvo stengiamasi rasti valstybės pinigus. Ministrui pirmininkui Jegorui Gaidarui buvo pateikta galutinė ataskaita. 2002–2003 metais rusiškosios „Alfa-Grup“ prašymu, „Kroll“ ėmėsi auditorių darbo tam, kad sukurtų partneriams iš Vakarų teigiamą šios grupės įvaizdį. Užduotis buvo įvykdyta sėkmingai.

Prasidėjus kovoms Afganistane (2001 m.) ir Irake (2003 m.), „Kroll“ aktyviai įsijungė į „Private Military Companies“ veiksmus ir bendradarbiavo su koalicijos kariais Irake ir Afganistane kartu su NATO. Taip pat kompanija sudarė kontraktą su JAV vyriausybės agentūra USAID, atstovaujančią JAV interesus teikiant pagalbą Trečiojo pasaulio šalims (sutarties vertė – komercinė paslaptis). Taip pat sutartis sudaryta ir su amerikiečių inžinerine kompanija „Flour“ (daugiau nei 50 tūkst. darbuotojų ir daugiau nei 10 mln. JAV dolerių apyvarta kasdien). „Flour“ 2003-2004 m. Irake ir Afganistane sudarė sutartis, kurių bendra vertė didesnė nei 3 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kroll“ taip pat sudarė sutartį, pagal kurią ji turėjo parengti naują Irako armiją, o taip pat išvystyti žvalgybinius tinklus, „dirbsiančius koalicijai“, Irake. Šiems tikslams įgyvendinti kompanija samdė specialiųjų tarnybų veteranus iš JAV ir Didžiosios Britanijos. Dėl itin gero atlyginimo ir jau dirbusių „Kroll“ atsiliepimų, darbas čia buvo laikomas itin prestižiniu.

Iki 2004 metų „Kroll“ turėjo daugiau nei 3200 darbuotojų ir 60 atstovybių 20-yje pasaulio šalių. 2004 metais kontrolinį įmonės akcijų paketą už 1,9 mlrd. JAV dolerių nusipirko bendrovė „March & McLennan Companies“. Kroll tapo šios kompanijos operatyviniu padaliniu.

Šiuo metu įmonėje dirba 2400 darbuotojų, o į jos biudžetą per metus įplaukia iki 500 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų