REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Paryžiuje vykusiame „FIBA Europe“ valdybos posėdyje nuspręsta, kad Lietuva kartu su Latvija 2012-ųjų vasarą rengs Europos jaunučių (iki 16 metų) ir jaunių (iki 18 metų) vaikinų čempionatus. Be to, Lietuvoje vyks ir pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų čempionatas, praneša LKF.

REKLAMA
REKLAMA

16-mečių ir 18-mečių čempionatų pirmųjų etapų kovos vyks ir Lietuvoje, ir Latvijoje. 16-mečių finalinis etapas bus surengtas kaimynų šalyje, o 18-mečių – Lietuvoje.

REKLAMA

LKF planavo su Latvijos krepšinio federacija rengti ne 16-mečių vaikinų, o 16-mečių merginų B diviziono čempionatą, tačiau palankiai susiklosčius aplinkybėms turnyrus pakeitė.

„Sprendimas priimtas pritariant „FIBA Europe“ ir nacionalinėms federacijoms, - pasakojo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Organizaciniu atžvilgiu mums vaikinų turnyras yra parankesnis dėl prekybos bilietais, televizijos transliacijų. Būsimi 16-mečiai šiemet laimėjo Olimpinį festivalį, Europos čempionate turėtų pretenduoti į medalius, todėl sutikome rengti šį turnyrą.“

REKLAMA
REKLAMA

LKF generalinis sekretorius pažymėjo, kad kitą vasarą mūsų šalis kunkuliuos krepšiniu, o trys jaunimo turnyrai leis panaudoti visas didžiąsias arenas.

„FIBA Europe“ visiškai pasitiki Lietuva, nes mūsų šalyje rengiami čempionatai kiekvieną kartą leidžia gerokai kilstelti kokybės kartelę visomis prasmėmis. Mūsų federacijos tikslas – padaryti Lietuvą pasauliniu krepšinio centru. Turime gilias tradicijas ir puikias programas: pradedant tarptautinėmis krepšinio trenerių magistro studijomis ir baigiant tarptautiniais turnyrais. Krepšinio turizmas Lietuvai duos daug naudos ne tik komunikacijos, bet ir finansiniu atžvilgiu. Turime nuostabias arenas, džiaugiamės, kad galime jas naudoti“, - tvirtino M. Balčiūnas.

Vienas LKF vadovų vylėsi, kad mūsų šalis kitą vasarą turės progą surengti ir ketvirtąjį tarptautinį turnyrą – Londono olimpinių žaidynių atrankos varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų