REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Vilniuje, „Siemens“ arenoje, vykusiame tarptautiniame bušido turnyre „Hero's 2011 World Grand Prix“ žiūrovai išvydo trylika kovų.Turnyro nugalėtoju tapo lietuvis Egidijus Valavičius, finale nugalėjęs lenką Krzysztof Morzyszek.

REKLAMA
REKLAMA

E. Valavičius pirmojoje kovoje su vokiečių Hendriku Oschamannu jau pirmomis pirmojo raundo sekundėmis savo smūgiais nokautavo varžovą. Finalas truko taip pat neilgai - pirmame raunde pergalę lietuviui atnešė  smūgis koja.

REKLAMA

„Neįmanoma prognozuoti, kaip baigsi kovą. Svarbiausia išeiti ir dirbti, o ne miegoti ir laukti, ką darys priešininkas. Svarbiausia, kad šiandien visiems patiko kova. Iš paskutinio priešininko tikėjausi, kad jis labiau eis į parterį, kovos su kojomis, bet jis dirbo stovėsenoje. Tai neprognozuojama. Aš negalėjau tikėtis tik jo stipriųjų pusių, mat tuomet labai lengvai galėjau praleisti smūgį, kurio nesitikėjau. “, - po pergalės kalbėjo E. Valavičius.

REKLAMA
REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE INTERVIU: Bušido turnyro čempionas E. Valavičius: nesijaučiu stipriausiu pasaulyje

Tai antras lietuvio iškovotas čempionų diržas. Arenoje susirinko nemažai žiūrovų, palaikiusių lietuvius. Kovotojas džiaugėsi, kad turnyras vyko Lietuvoje, tačiau neslėpė, kad žiūrovai ant pečių užkrauna ir milžinišką atsakomybę:

„Norisi parodyti turnyro lygį. Nenoriu, kad žmonės galvotų, jog mes išeiname į ringą ir daužome snukius. Noriu, kad visi suprastų, kad mes prakovoję daug metų, kad yra taktika.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po tam tikrų gyvenimo posūkių, sunkios stuburo operacijos į ringą grįžęs Remigijus Morkevičius akimirksniu nokautavo varžovą iš Lenkijos Eliaszą Jankowski.

„Esu jautrus žmogus ir kiekvienas palinkėjimas, palaikymas man suteikė vidinės ramybės. Tikiuosi, toliau bus tik dar geriau. Treniruotėse patiriu tik teoriją, o kova yra praktiką. Man reikėjo patirti visas būsenas, patirti emocijas. Prieš kovą man nelabai sekėsi - sirgau, gėriau antibiotikus, bet norėjau dalyvauti“, - pasakojo R. Morkevičius

Varžybose dalyvavo Anglijos, Japonijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Vokietijos ir Lietuvos kovotojai.

REKLAMA

Pralaimėjimus turnyre patyrė tik trys Lietuvos kovotojai iš 11.

Kova dėl „Bushido FC“ moterų čempionės diržo lietuvei A. Laužeckaitei buvo nesėkminga. Ją jau nuo pirmų kovos sekundžių savo smūgiais apipylė rusė Jana Kunickaja. Neilgai trukus lietuvė buvo nokautuota.

Likusios kovos:

Ignas Barysas nokautavo japoną Yoshitaka Abe,

Mindaugas Veržbickasnokautavo japoną Makoto Sasaki,

Tadas Šapoka  rankos laužimu įveikė anglą Ricky Campbellą,

Vaidas Valančius  trikampiu kojų smaugimu įveikė ukrainietį Igorį Parinecą,

Lenkas Radoslawas Tomaszewskis  teisėjų sprendimu įveikė lietuvį Arną Šakočių,

Deividas Danyla  nokautavo Sergejų Panko iš Latvijos,

Maksimas Nevolia nokautavo ukrainietį Sergejų Sochą,

Vokietis Jerry Ottas  nokautavo Tomą Pakutinską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų