REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Neringos miestas švenčia savo 50-ąjį gimtadienį. Jis buvo įkurtas 1961-ųjų lapkričio 15 d., Kuršių nerijos gyvenvietes Juodkrantę, Pervalką, Preilą ir Nidą sujungus į vieną miestą. Dabar jo ilgis – apie 50 kilometrų, rašo VE.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinis Neringos meras Antanas Vinkus labai norėtų, kad šios vandens, vėjo ir smėlynų žemės gyventojai didžiuotųsi savo miestu. Šiuo metu jame nuolat gyvena apie tris tūkstančius gyventojų, žinoma, tik ne vasarą, kai jų būna kur kas daugiau. Užtat jau ketvirtadienį buvo surengtas ilgamečių Neringos poilsiautojų vakaras „Neringa – ne mano namai, bet visada jaučiuosi čia kaip namuose“.

REKLAMA

Nors pagrindiniai renginiai vyksta šeštadienį, tačiau Neringa dovanas ir sveikinimus priiminėja jau visą lapkritį. Be briedžiukės Meilės, kurios dėka dabar Kuršių nerijoje gyvens ne 49, o 50 briedžių, ir daugybės kitų dovanų, penktadienį Neringos bendruomenė iš „Vytauto Kernagio fondo“ dovanų gavo kompozitoriaus ir atlikėjo Andriaus Kulikausko, visada sugebančio uždegti publiką savo puikia nuotaika, autorinį koncertą.

REKLAMA
REKLAMA

Neringoje jau įsikūrusi menininkų kolonija, pristatanti įvairias studijas ir parodas, vaišinanti arbata ir pyragu, speciali radijo stoties „Neringa FM“ studija, kurioje galima perduoti sveikinimus šiam unikaliam miestui ir kurortui, atidaryta Neringos gyventojų kūrybos paroda. Beje, penktadienį pirmą kartą organizuota akcija „Kitokia Neringa“, vykusi vėlai vakare, – buvo klajojama po naktinę Nidą, keliaujama gintaro keliais. Be abejo, tamsiuoju paros metu miestas kur kas paslaptingesnis ir dar įdomesnis.

Šeštadienį šventė prasidėjo iškilmingu Neringos savivaldybės tarybos posėdžiu, transliuojamu „Neringa FM“ eteryje ir internete, konferencija „Europa 2020 – Neringa 2020“. Vidurdienį Nidos Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčioje skambėjo kerintys vargonų garsai. Tai Rusijos liaudies artisto Hario Grodbergo muzikinė dovana Neringai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvykusieji į Neringą per jos 50-ojo gimtadienio šventę svečiai irgi galėjo pasijusti tikrais kuršiais, apsilankę Kuršių kieme, kur šmaikščiai prisistatė Neringos įstaigos, verslininkai, asociacijos, pabuvoję prie šventinio laužo ir, žinoma, paragavę pagrindinio tradicinio šventinio patiekalo – šernienos.

Dienai baigiantis vyks iškilmingas jubiliejaus minėjimas ir didysis koncertas, kuriame pasirodys ne tik Neringos kolektyvai, bet ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos ansamblis „Muzica Humana“, operos solistas Virgilijus Noreika ir kiti puikūs atlikėjai. Šventė nesibaigs šeštadienį, jį tęsis ir sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų