REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo lapkričio 18 dienos Lietuvos televizija (LTV) visą mėnesį transliuos socialinį vaizdo klipą, primenantį gyventojams, kad duoti kyšį – nusikaltimas, ir raginantį juos apie kyšio reikalavimą pranešti specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant informuoti kuo daugiau ir kuo įvairesnio amžiaus gyventojus, socialinį vaizdo klipą taip pat bus galima rasti STT puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

REKLAMA

STT pareigūnai pastebi, kad sąmoningų, pilietiškų ir nesitaikstančių su korupcija žmonių vis daugėja. Tai rodo tiek didėjantis kreipimųsi į STT skaičius, tiek naujausio sociologinio tyrimo „Korupcijos žemėlapis 2011“ rezultatai.

Vis daugiau gyventojų suvokia, kad nusikaltimą daro tiek imantieji, tiek duodantieji kyšį – taip galvoja 70 proc. valstybės tarnautojų, 66 proc. gyventojų ir 63 proc. apklaustų verslininkų. Taip pat daugėja korupcijai nepakančių žmonių, kurie praneštų apie jiems žinomus kyšio siūlymo ar reikalavimo atvejus, tačiau, remiantis apklausos duomenimis, dar ne visi žino, kur reikėtų kreiptis.

REKLAMA
REKLAMA

STT primena, kad apie žinomus kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo tarnyba atvejus, kitas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas galima pranešti keliais gyventojams patogiais būdais: visą parą veikiančiu „Karštosios linijos“ telefonu (8 5) 266 33 33, paprastu arba elektroniniu paštu [email protected], palikus pranešimą svetainėje arba atvykus į STT būstinę Vilniuje (A. Jakšto g. 6) ar tarnybos teritorinę valdybą Kaune (Spaustuvininkų g. 7), Klaipėdoje (Pilies g. 12a), Šiauliuose (Vilniaus g. 140) ir Panevėžyje (Vasario 16-osios g. 22).

STT informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų