REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietinėje Libijos dalyje sulaikytas Muammaro Gaddafio sūnus Saifas al Islamas, praneša AFP, remdamasi Libijos nacionalinės pereinamosios tarybos atstovo pareiškimu.

REKLAMA
REKLAMA

Saifo al Islamo tarptautinė paieška paskelbta 2011 m. vasarą. Kaip pranešė Libijos teisingumo ministras, M. Gaddafio sūnus buvo sučiuptas šalia Abario miesto ir areštuotas. Jo sulaikymo aplinkybės kol kas nežinomos. Apie Saifo al Islamo sulaikymą jau buvo skelbta du kartus, ir abu kartus ši informacija nebuvo patvirtinta.

REKLAMA

Tarptautinis baudžiamasis teismas kaltina Saifą al Islamą nusikaltimais žmoniškumui ir birželio 27 dieną išdavė orderį jam sulaikyti. Nuverstojo Libijos diktatoriaus sūnaus paiešką buvo paskelbęs ir Interpolas, ir naujoji Libijos valdžia.

Saifas al Islamas savo laiku buvo laikomas realiausiu M. Gaddafio perėmėju. Po pulkininko žūties pasklido gandų, esą Seifas al Islamas slapstosi dykumoje Libijos pietuose arba Nigeryje, kur dabar gyvena dar vienas buvusio diktatoriaus sūnus Saadis Gaddafis, taip pat ieškomas Interpolo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų