REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijai ir Didžiajai Britanijai ir vėl nepavyko susitarti pagrindiniais klausimais, susijusiais su Europos ateitimi.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį per susitikimą Berlyne Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas nepasiekė kompromiso dėl finansinių operacijų mokesčio Europoje, kuriam Didžioji Britanija nepritaria. Vokietijos ir Britanijos lyderiams nepavyko išspręsti klausimo ir dėl galimo Europos institucijų kompetencijų išplėtimo, praneša „Deutsche Welle“.

REKLAMA

A. Merkel pasiūlė priimti bendrųjų Europos sutarčių pataisas, pagal kurias numatomas Briuselio įsikišimas į ES valstybių biudžeto politiką, bet tai būtų taikoma tik euro zonos šalims. Ji nurodė, kad Europos institucijos, siekdamos priversti atskiras euro zonos valstybes vykdyti prisiimtus įsipareigojimus, turi disponuoti veiksmingesnėmis priemonėmis. Kartu A. Merkel pabrėžė bendros Europos svarbą.

Savo ruožtu D. Cameronas pripažino, kad šalims „nepavyko susitarti visais Europos politikos klausimais“, tačiau pabrėžė, kad Didžioji Britanija taip pat suinteresuota, kad Europa ir euras būtų stiprūs.

Kalbėdamas apie Vokietijos reikalavimą įvesti ES finansinių operacijų mokestį, D. Cameronas pažymėjo, kad Londonas pasisako už tai, kad toks mokestis būtų įvestas visame pasaulyje, nes jeigu ši priemonė bus taikoma tik ES narėse, finansų kompanijos tiesiog perkels savo veiklą į tas šalis, kur tokio mokesčio nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų