REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vargšai turtuoliai – taip jaučiasi „Snoro“ klientai. Kai pinigais banko sąskaitoje negalima disponuoti, jie nebereiškia nieko.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio vakarą prasidėjusi ir vakar darbo dienos pabaigoje pasibaigusi para „Snoro“ klientams buvo gerokai ilgesnė nei neturintiesiems reikalų su šiuo banku.

REKLAMA

Sukėlė chaosą

Žinia, kad iki pirmadienio sustabdomos visos jo operacijos, o vakar paskelbta naujiena, kad jau leidžiama atsiimti ne daugiau nei 500 Lt, kai kuriuos privertė griebtis vaistų.

Nors Lietuvos bankas ramina, kad nacionalizavus „Snorą“ indėliai lieka saugūs, prie filialų nusidriekė eilės atsiimančiųjų pinigus. Konkurento agoniją stebintys kiti bankai trina rankomis – jie sulaukė sąskaitas atsidarančių naujų klientų minios.

REKLAMA
REKLAMA

Prie bankomatų – eilės

Vakar ant visų „Snoro“ filialų iškabinti pranešimai skelbė, kad banko veikla iki pirmadienio sustabdyta. Nežinios į banką atvarytus pavienius klientus pasitikdavo tik užrakintos durys – filialuose nedirbo nė vienas darbuotojas.

„Pinigų turiu pragyventi – pensiją į namus atneša. Bet „Snore“ santaupas „ant karsto“ laikau. Gal nepražus. Valstybė patikimiau atrodo nei verslininkai“, – samprotavo 80-metis Jonas.

Tačiau antroje dienos pusėje Lietuvos bankui paskelbus apie „Snoro“ bankomatuose išduodamus po 500 litų per parą, situacija pradėjo keistis – prie filialų išaugo minios skubančiųjų atsiimti nors dalį sąskaitose saugomų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžyje prie „Snoro“ filialų vakar žmonės ėmė būriuotis keliolika minučių po 15 val. – vos žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie atnaujintą bankomatų darbą.

Prie Nemuno ir Parko gatvių sankirtos esančio bankomato prieš 16 val. mindžikavo 14-iolika klientų – pensininkai su šuneliais, darbingo amžiaus žmonės, motinos su vežimėliais.

Bandžiusiųjų išsigryninti pinigus su „MasterCard“ kortele laukė netikėtumas – per kartą bankomatas išdavė ne daugiau nei 100 litų.

„Ėmėme per kelis kartus – išsiimam 100 Lt ir vėl kišam kortelę. Pirmadienį atsiimsim visus indėlius. Ne tik iš „Snoro“ – ir iš kitų bankų“, – piktinosi jaunas panevėžietis. Vyras ironizavo verčiau santaupas laikysiantis kojinėje.

REKLAMA

Eilėje mindžikavusi Irena Šatienė tvirtino visiškai nesijaudinanti.

„Man atrodo, nėra ko panikuoti, tai tik išpūstas muilo burbulas. Nuo to, kad valstybė perims, bankas nesugrius“, – mano I. Šatienė.

Už jos stovinti mama su kūdikiu vežimėlyje nesijautė tokia rami. Moteris teigė atėjusi atsiimti jau seniai „Snore“ laikomų ir niekada iki šiol nejudintų nedidelių santaupų.

„Visus pinigus atsiimsiu ir su „Snoru“ atsisveikinsiu. Kiti bankai man atrodo patikimesni“, – svarstė mama.

Teko griebtis vaistų

Pačioje miesto širdyje, prie Elektros g. esančio „Snoro“ bankomato vakar darbo pabaigoje buvo tuščia. Ant durų užklijuotas pranešimas skelbė, jog banko filialas iki pirmadienio nedirbs.

REKLAMA

Toks pat pranešimas buvo iškabintas ir ant „Snoro“ Respublikos g. Tačiau žmonės į jį jau nekreipė dėmesio: ėjo į filialą, tačiau apsisukę išeidavo rūškanais veidais – bankomatas pinigų nedavė.

Trumpuoju „Snoro“ informacijos telefonu atsiliepusi darbuotoja ramino, jog visoje Lietuvoje bankomatai veiks ištisą parą. Tiesiog norinčiųjų atsiimti bent po 500 litų tiek daug, kad inkasatoriai nespėja išvežioti pinigų.

Radusi neveikiantį bankomatą pensininkė nusprendė sėstis ant dviračio ir apvažiuoti kitus. Moteris teigė kišenėje beturinti 14 litų – baimindamasi vagių grynųjų namuose nelaiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį trenkusi žinia apie „Snoro“ nacionalizavimą jai buvo tarsi perkūnas. Pensininkei netgi teko griebtis vaistų.

„Labai išsigandau. Prireikė raminamųjų. Mano visi pinigai „Snore“. Jame laikiau truputį santaupų, bet bankininkė prikalbino ir pensiją persivesti. Taip ir padariau, bet „Snoru“ nebuvau patenkinta. Be mano žinios disponavo mano pinigais kaip norėjo: nuo einamosios sąskaitos nuėmė pinigų ir pervedė į indėlį“, – stebėjosi pensininkė.

Panevėžietė tvirtina nebesinaudosianti „Snoro“ paslaugomis. Dar vakar atsidarė naują sąskaitą kitame banke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų