REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Aplinkos apsaugos agentūra išrinko „Mitsubishi“ elektromobilį mažiausiai degalų vartojančiu 2012 metų modeliu

REKLAMA
REKLAMA

Saipresas, Kalifornija, lapkričio 18 d. „Mitsubishi Motors“ Šiaurės Amerikos padalinys praneša, kad elektromobilis „Mitsubishi i–MiEV“ pelnė pirmąją vietą Jungtinių Amerikos Valstijų Aplinkos apsaugos agentūros (EPA) ekonomiškiausio automobilio rinkimuose „Degalų ekonomiškumo lyderiai: metų modelis 2012“.

REKLAMA

Vyriausybinės aplinkosaugos organizacijos kasmet sudaromame gide apie degalų naudojimo ekonomiškumą „Mitsubishi“ elektromobilis nugalėjo pasiekęs geriausią bendrąjį rezultatą – 112 mylių su galonu degalų ekvivalento (MPGe). Mieste šis rodiklis siekė 99, greitkelyje – 126 MPGe (1 mylią sudaro 1,6 km, 1 galonas atitinka 4 litrus). Kitaip tariant, automobilis su vieno litro degalų ekvivalentu nuvažiuodavo vidutiniškai 45 kilometrus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia EPA, „Degalų ekonomiškumo gidas“ yra metinis leidinys, kuriame įvertinamas visų modelių automobilių ir lengvųjų sunkvežimių degalų suvartojimas. Leidinys apžvelgia daugiau informacijos nei paprastai patiekiama pirkėjams apie automobilio degalų suvartojimą.

Leidinyje EPA išsamiau pristato alternatyvaus kuro modelius ir suskirsto visų klasių transporto priemones pagal degalų vartojimo ekonomiškumą, kur paaiškėja kategorijų lyderiai – taupiausi bei aplinkai draugiškiausi automobiliai. Gide galima rasti ir patarimų, kaip sumažinti automobilio degalų suvartojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kasmetinį „Degalų ekonomiškumo gidą“ EPA leidžia kartu su JAV Energetikos departamentu.

„Esame labai laimingi, kad tapome mažiausiai degalų vartojančių transporto priemonių lyderiais ir galime pasiūlyti šiuo metu draugiškiausią aplinkai automobilį“, – sakė Yoichi Yokozawa, „Mitsubishi Motors“ Šiaurės Amerikos padalinio prezidentas.

Iki spalio mėnesio „Mitsubishi“ jau pagamino 17000 bazinių „Mitsubishi i–MiEV“ elektromobilių skirtingoms tarptautinėms rinkoms ir netrukus ketina pradėti prekybą JAV.

REKLAMA

„Norime suteikti galimybę Šiaurės Amerikos gyventojams pasirinkti šį puikiai sukonstruotą elektromobilį, kuris jau įrodė savo patikimumą, saugumą, efektyvumą ir yra prieinamas pagal kainos ir eksploatavimo išlaidų santykį“, – pabrėžė „Mitsubishi Motors“ Šiaurės Amerikos padalinio vadovas.

Vienintelis oficialus „Mitsubishi Motors Corporation“ atstovas Lietuvoje „Inchcape Motors“ taip pat jau priima užsakymus i–MiEV. Vis dėlto bendrovės atstovai pastebi, kad realūs šio elektromobilio, kurio mažmeninė kaina viršija 100 tūkst. litų, pardavimai galimi tik valstybei patvirtinus subsidijų programą, kaip neseniai pasielgė Estijos vyriausybė.

Mitsubishi i-MiEV (nuotr. Organizatorių)Mitsubishi i-MiEV (nuotr. Organizatorių)

Mitsubishi i-MiEV (nuotr. Organizatorių)Mitsubishi i-MiEV (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų