REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Banko „Snoras“ nacionalizacija nesukėlė panikos šalies finansuose, indėliai praktiškai nesumažėjo, penktadienį pranešė Lietuvos bankas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų žmonės finansiškai pasirodė žymiai labiau raštingi negu daug kas galvoja. Nėra absoliučiai jokios panikos ir korespondentinių sąskaitų judėjimas, kuris iš esmės atspindi ir indėlių judėjimą, yra labai geras. Kitais žodžiais, neturime jokių kritimų. Kai kuriuose bankuose truputį paaugo (indėliai, – ELTA), kai kuriuose truputį sumažėjo“, – per spaudos konferenciją sakė Lietuvos banko valdybos narys Vaidievutis Geralavičius.

REKLAMA

Pasak jo, indėlių judėjimas yra labai nedidelis ir atitinka daugiametį vidurkį. Lietuvos banko duomenimis, ketvirtadienį indėliai sumažėjo 0,2 proc., tai sudaro apie 100 mln. litų. Yra buvę dienų, kai indėliai mažėjo 0,5 proc., 0,6 proc. ir 2 proc.

„Dar kartą noriu pasveikinti mūsų žmones, kurie suprato situaciją ir tikrai pasirodė labai nuosaikūs, protingi ir nepuolė į paniką, kas, be abejo, yra labai svarbu“, – kalbėjo V. Geralavičius.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 17.33 val.)

V. Geralavičius sakė, kad sekmadienį, lapkričio 20 d., turėtų įvykti Lietuvos banko valdybos posėdis, kuriame tikimasi išklausyti AB bankas SNORAS laikinojo administratoriaus informacija apie padėtį bankuose. Nuo jos priklauso, kokie bus priimti sprendimai dėl tolesnės AB banko SNORAS veiklos ir jo klientų tolimesnių galimybių disponuoti savo pinigais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų