REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius dr. Jonas Milius gavo asmeninę Pasaulinės gyvūnų sveikatos organizacijos Europos regioninės komisijos ir Regioninės Rytų Europos atstovybės prezidento Prof. Dr. Nikola T. Belevo padėką už Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos operatyviai ir veiksmingai įgyvendintas priemones, likviduojant klasikinio kiaulių maro protrūkį Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiame laiške įvertinta Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų kompetencija ir pastangos operatyviai suvaldžius kritinę situaciją ir efektyviai likvidavus klasikinio kiaulių maro protrūkį. Be to, Pasaulinės gyvūnų sveikatos organizacijos Europos regioninės komisijos ir Regioninės Rytų Europos atstovybės prezidentas išsakė ypatingą padėką Lietuvos Respublikos Vyriausybei už palaikymą ir gerą pasiruošimą nenumatytiems gyvūnų ligų ir zoonozių atvejams.

REKLAMA

„Mes labai atidžiai stebėjome ligos eigą Jūsų šalyje ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos taikomas priemones. Tai, kaip buvo kovojama su protrūkiu, galėtų būti elgesio panašių krizių atveju pavyzdys visoms Europos veterinarijos tarnyboms“, – oficialiame laiške pabrėžė Prof. Dr. Nikola T. Belev.

Šių metų birželio – liepos mėnesiais Jonavos rajone kilęs klasikinio kiaulių maro protrūkis, buvo suvaldytas per ypatingai trumpą laikotarpį. Šalies ūkiui labai didelės žalos galėjusi pridaryti pavojinga užkrečiamoji gyvulių liga neišplito toliau vieno rajono ribų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veiksmų operatyvumą ir efektyvumą įvertino ir Europos Komisijos ekspertai, panaikindami Lietuvai eksporto kiauliena ir gyvomis kiaulėmis apribojimus per rekordiškai trumpą laikotarpį po sankcijų įvedimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų