REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bankas (LB) ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba bankui SNORAS niekada neturėjo pastabų dėl pinigų plovimo, teigia buvęs AB banko SNORAS valdybos pirmininko pavaduotojas, vyriausiasis patikros pareigūnas Romasis Vaitekūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį spaudos konferencijoje naujienų agentūroje ELTA SNORO atstovas paneigė Lietuvos banko paskelbtą informaciją, kad per kelias dienas dingo apie 200 mln. litų SNORO atsargų LB.

REKLAMA

„Tie pinigai išėjo teisėtu keliu, jie niekur neišėjo neteisėtai. Jie išėjo klientams, kurie apsitarnauja mūsų banke, ir tai yra normaliai dviejų dienų procedūros. Bet tiktai nepaminėta buvo, kad 200 mln. litų grįžo iš kitų šaltinių. Objektyvumo dėlei, reikėtų pasakyti, kad kitą, 10-ą dieną, jau buvo 230 mln., nebe 44“, – žurnalistams sakė R. Vaitekūnas.

Jis nekomentavo Šveicarijos bankų ir LB pareiškimų, jog dokumentuose šių sumų užfiksuota nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie tai, kad bankas įtariamas pinigų plovimu, aukštas banko pareigūnas tai paneigė. Anot jo, SNORAS nei iš teisėsaugos institucijų, nei centrinio šalies banko nebuvo sulaukęs jokių pastabų.

„Kas link plovimo, pasakysiu, kad procedūros buvo visos vykdomos, pretenzijų, Lietuvos banko audito dar nemačiau, bet nė vienais metais dėl pinigų plovimo prevencijos pastabų Lietuvos bankas nereiškė. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, kuri kontroliuoja šiuos klausimus, taip pat pretenzijų nereiškė“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų