REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Baltieji Rūmai išreiškė nepasitenkinimą naująja Benetton kompanijos reklamine kapmanija, kurioje pavaizduoti besibučiuojantys politikai. JAV valdžią papiktino vaizdai, kuriuose prezidentas Barackas Obama bučiuojasi su Kinijos vadovu Hu Jintao ir Venesuelos prezidentu Hugo Chavezu. Baltieji Rūmai smerkia prezidento vardo ir atvaizdo naudojimą komerciniais tikslais.

REKLAMA
REKLAMA

Benetton reklama (nuotr. SCANPIX)Benetton reklama (nuotr. SCANPIX)

Tai yra jau ne pirmas kartas, kai prezidento administracija pasmerkia reklamas su Obamos atvaizdu. Praeitais metais Baltieji Rūmai sukritikavo kompanijos The Weatherproof reklamą, kurioje B. Obama pasirodė su šio prekinio žinklo striuke. Po šios kritikos reklaminiai stendai buvo demontuoti, praneša Lenta.ru.

REKLAMA

Benetton reklaminė kampanija pavadinimu „Unhate“ vaizduoja ne tik JAV prezidentą. Reklaminiuose stenduose puikuojasi ir besibučiuojantys Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ir Palestinos autonomijos vadovas Mahmudas Abbasas, o taip Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos vadovas Nicolas Sarkozy.

Benetton reklama (nuotr. SCANPIX)Benetton reklama (nuotr. SCANPIX)

Vis dėlto didžiausią skandalą sukėlė popiežiaus Benedikto XVI bučinys su Egipto imamu. Vatikanas išsakė griežtą kritiką šios nuotraukos atžvilgiu ir pažadėjo kreiptis į teismą, vadindamas tokią Benetton kampaniją netoleruotina. Po šios kritikos bangos kompanija nusprendė atsisakyti popiežiaus atvaizdų savo reklamoje.

REKLAMA
REKLAMA

Benetton reklama (nuotr. SCANPIX)Benetton reklama (nuotr. SCANPIX)

Benetton atstovai atsiprašė Šventojo sosto už galimą įžeidimą. Vatikanas teigia, kad sieks visiško šios nuotraukos pašalinimo iš interneto.

Italų kompanija Benetton jau ne pirmą kartą išgarsėjo savo provokacinėmis reklamomis.

Taip pat skaitykite:

Šokiruojančioje Benetton reklamoje popiežius bučiuojasi su Egipto imamu (foto)(video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų