REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekam ne paslaptis, kad mokytojo darbas nėra iš lengvųjų, o ir mokiniai ne visuomet būna geranoriškai nusiteikę pedagogų atžvilgiu. Jau ne kartą spaudoje buvo rašyta apie tai, kad moksleiviai, turėdami daugybę teisių, bet primiršę savo pareigas, psichologiškai ir fiziškai smurtauja prieš mokytojus, bet esama ir keleto atvejų, kai netekę kantrybės, netinkamus auklėjimo metodus pasitelkia ir patys pedagogai.

REKLAMA
REKLAMA

Mokinių siaubas – smurtaujanti mokytoja?

Naujienų portalas „Balsas.lt“ sulaukė laiško iš Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos, kurį pasirašė tėvų bendruomenė. Laiške buvo teigiama, kad mokymo įstaigoje vaikams nesudaromos sąlygos ir palanki aplinka mokytis bei prieš juos naudojamas smurtas: „Norime informuoti apie šokiruojančius įvykius, kurie jau ilgą laiką vyksta Kauno r. Karmėlavos B. Buračo gimnazijoje. Visi faktai yra nutylimi gimnazijos direktorės, nes jai yra brangi jos kėdė, o ne mūsų vaikų psichologinė, fizinė sveikata“, – laiške rašė tėvai.

REKLAMA

Tėvų teigimu, lietuvių kalbos mokytoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) pamokų metu muša vaikus: „Mokytoja tranko moksleiviams per galvą, daužo per kaklą, į vaikus mėto knygas, sąsiuvinius ir maisto produktus, mokiniai žeminami žodžiais. Vaikai, kelis metus kentėję tokį mokytojos elgesį, galiausiai kreipėsi pagalbos į gimnazijos socialinę darbuotoją ir psichologę. Šios specialistės iškart pradėjo aiškintis įvykių tikrumą su vaikais ir mokytoja, bet šių pastangų suvaldyti situacijai neužteko“, – rašoma tėvų laiške. Anot jų, mokytoja ėmė grasinti vaikams susidorojimu, juos baudė mažindama pažymius, darė psichologinį spaudimą pamokų metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Manome, kad tokia mokytoja negali dirbti mokykloje. Situacija kiek pasikeitė, kai pamokas pradėjo kontroliuoti viena iš pavaduotojų, tuomet mokytoja rengia idealių pamokų spektaklius. Deja, kontrolei pasibaigus, viskas gįžo į senas vėžes. Mokiniai, bijodami neigiamų įvertinimų, pradėjo bėgti iš pamokų“– situaciją dėstė tėvai. Laiške užsimenama ir apie tai, kad prieš specilialiųjų poreikių turinčius vaikus taip pat mokykloje smurtaujama.

„Mums, tėvams, kyla labai daug minčių apie šioje įstaigoje dirbančius mokytojus ir, pirmiausia, apie gimnazijos direktorės darbą. Jei vadovas toleruoja savo pavaldžių mokytojų smurtavimą prieš vaikus, manome, kad reikėtų pagalvoti apie direktorės tolesnį darbą šioje įstaigoje“, – buvo rašoma laiške.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokyklos vadovė: įvyko nesusipratimas

Naujienų portalas „Balsas.lt“ susisiekė su gimnazijos vadove Rima Kuktiene, kuri teigė, kad situaciją aiškinasi mokykloje dirbantys specialistai, rengiama anoniminė anketa, kuria bus apklausiami moksleiviai, ruošiamasi mokinių, jų tėvų ir pedagogų susirinkimui.

Po poros dienų kalbinta mokyklos vadovė teigė, kad situacija jau yra aiški ir laiške parašytas ir žiniasklaidos priemonėms išsiųstas laiškas apie smurtą mokykloje, yra ne tėvų bendruomenės, bet vieno asmens provokacija.

REKLAMA

„Buvo dviejų vaikų skundų, kad mokytoja su jais nepedagogiškai pasielgė, bet pasikalbėjus su mokytoja, paaiškėjo, kad vaikai ne taip suprato, bet viską pavyko išsiaiškinti – kartais vaikų emocijos būna šiek tiek perdėtos. Šiuo metu galiu atsakingai pareikšti, kad jokių įvykių nebuvo ir niekas neturi dėl to pretenzijų. Apklausėme visų moksleivių tėvus ir pačius moksleivius. Viską pavyko išaiškinti per mokyklos bendruomenės susirinkimą, kurio metu priimti sprendimai užfiksuoti protokole. Tėvai buvo nemaloniai nustebinti, kad jų vardu kažkas manipuliuoja“, – kalbėjo mokyklos vadovė.

REKLAMA

Paprašyta išsamiau pakometuoti įvykį, dėl kurio kilo toks triukšmas, R. Kuktienė sakė: „Vaikai paprasčiausiai nesuprato situacijos – kas yra smurtas ir kas yra kontaktas. Tėvų susirinkime tėvai išsakė tik teigiamą nuomonę apie pedagogės darbą.“

Dėkojame naujienų portalo „Balsas.lt“ skaitytojui už naujieną, o norėdami atsiųsti savo naujieną, tai galite padaryti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų