REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investuotojų asociacija ragina grąžinti lėšas, sukauptas neužregistruotos „Snoro“ akcijų emisijos pirkimui.

REKLAMA
REKLAMA

Investuotojų asociacija ragina grąžinti smulkiųjų investuotojų lėšas, kurios buvo sukauptos „Snorui“ platinant naują akcijų emisiją, kurios neužregistravo Lietuvos bankas.

REKLAMA

„Akivaizdu, kad nauja akcijų emisija nėra ir nebus užregistruota, nes 100 proc. „Snoro“ akcijų perėmė valstybė. Akcijų pirkimui sukauptos lėšos yra saugomos atskiroje sąskaitoje, atidarytoje banke „Finasta“. Kadangi emisija neišleista, šios lėšos nepriklausė ir nepriklauso bankui „Snoras“ todėl jos turi būti grąžintos investuotojams“, – sakė Investuotojų asociacijos valdybos narė Daiva Ušinskaitė–Filonovienė.

REKLAMA
REKLAMA

Smulkieji investuotojai, nesusiję su pagrindiniais „Snoro“ akcininkais, pirmajame akcijų platinimo etape buvo pareiškę norą pirkti „Snoro“ akcijų už beveik 13 mln. litų, akcijų galėjo būti pirkta ir vėlesniuose emisijos platinimo etapuose.

Didžiąją dalį iš naujos 380,083 mln. litų „Snoro“ akcijų emisijos ketino pirkti buvę „Snoro“ pagrindiniai akcininkai – Vladimiras Antonovas (200,483 mln. litų) bei Raimondas Baranauskas (74,517 mln. litų) bei „Jubilee Financial Products“ valdomas fondas (80,021 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei priežiūros institucijoms kilo klausimų dėl stambių investuotojų lėšų kilmės, jų pinigai turėtų būti areštuoti, tačiau tai neturi liesti smulkiųjų akcininkų“, – sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.

Jis ragino lėšų neatgaunančius smulkiuosius tapti Investuotojų asociacijos nariais ir teisinėmis priemonėmis kartu ginti savo interesus. „Subūrę grupę kartu pasiekėme didesnės „Lifosos“ akcijų išpirkimo kainos. „Snoro“ atveju sėkmės gali tikėtis tik aktyviai veikiantys  asmenys. Asociacija yra pasiruošusi padėti savo nariams ginti jų interesus “, – sakė T. Pilipavičius.

Platesnė informacija apie narystę Investuotojų asociacijoje teikiama www.investuotoju.lt. Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų