REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ironiški juokeliai, kad Vilnių aukštoji mada aplenkia tikrai laužti iš piršto: neseniai pasibaigė mados festivalis „Mados infekcija“, vienas žinomiausių šalies dizainerių Juozas Statkevičius pristatė savo naują mados kolekciją, o lapkričio 17-osios vakarą sostinėje esančiame Taikomosios dailės muziejuje buvo atidaryta ir aukštosios mados istorijos specialisto Aleksandro Vasiljevo paroda „Nuo mini iki maksi“, kurioje  eksponuojami 7-ojo dešimtmečio drabužiai ir aksesuarai iš mados istoriko kolekcijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Man labai džiugu matyti tiek susirinkusių žmonių. Vilnius jau tampa pasauline mados sostine: vakar buvo pristatyta įspūdinga J. Statkevičiaus kolekcija, šiandien atidaryta mano paroda, o ką veiksime rytoj?“ – šmaikštavo A. Vasiljevas.

REKLAMA

Parodoje „Nuo mini iki maksi“ eksponuojama daugiau nei 60 suknelių ir daugybė įvairių aksesuarų, atspindinčių 7-ojo dešimtmečio mados tendencijas. Parodos eksponatai tarsi kviečia į kelionę po paslaptingą 7-ojo dešimtmečio moters pasaulį: akį traukia ryškūs apdarai ir ekstravagantiškos rankinės, originalumu išsiskiria galvos apdangalai. Tarp parodos eksponatų galima išvysti tiek prabanga tiek subtilumu alsuojančių žymių to metu dizainerių kūrinių.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje ši paroda veiks apie metus, o vėliau eksponatai bus perkelti į Veneciją. Kaip teigė pats parodos šeimininkas A. Vasiljevas, 7-aisis dešimtmetis unikalus tuo, kad tai buvo pokyčių ir atradimų amžius. „Tai buvo laikotarpis, kai moterys ėmė dėvėti pėdkelnes, žmogus paliko į kosmosą ir atsirado hipiai“, – lakoniškai kalbėjo A. Vasiljevas.

Į parodos atidarymą suplūdo daugybė madai neabejingų ir ja besidominčių žmonių, su kuriais šiltai bendravo ir labai noriai fotografavosi pats A. Vasiljevas. Parodos atidarymą savo apsilankymu pagerbė ir dizaineris Juozas Statkevičius, kurio kolekcijos pristatyme, vykusiame parodos atidarymo išvakarėse, dalyvavo ir A. Vasiljevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuo mini iki maksi“ nėra pirmoji A. Vasiljevo rengiama paroda, didelio lankytojų dėmesio sulaukė paroda „Du mados šimtmečiai“ ir „Karalienės Viktorijos laikų mada 1830-1900 m.".

A. Vasiljevas – plačiai pasaulyje žinomas mados istorikas, teatro dailininkas, kolekcininkas, dvidešimt septynių knygų, parodų, kelių dokumentinių filmų apie mados kryptis ir pokyčius autorius, lektorius, rengiantis seminarus ir skaitantis paskaitas daugelyje pasaulio aukštųjų mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų