REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Informacija naujausiame Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) pranešime apie Irano branduolinę programą yra patikima, pareiškė TATENA vadovas, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų technikos ekspertai metų metus praleido, kruopščiai ir objektyviai analizuodami didžiulį informacijos kiekį, – teigė TATENA generalinis direktorius Jukijas Amanas (Yukiya Amano). – Agentūra išsiaiškino, jog informacija patikima. Ši informacija nurodo, kad Iranas užsiėmė veikla, atitinkančia branduolinio sprogmens plėtrą“.

REKLAMA

Remiantis informacija, prieš 2003–iųjų pabaigą „ši veikla buvo atliekama pagal struktūrinę programą ir gali būti, jog šie darbai vis dar tęsiami“, sakė J. Amanas.

Vakarų šalys ir Izraelis įtaria, jog Iranas siekia sukurti branduolinį ginklą. Iranas neigia tai, tvirtindamas, kad jo programa skirta civiliniams tikslams. Be kita ko, yra pranešimų, jog Izraelis svarsto apie ataką prieš Irano branduolines struktūras.

Anot J. Amano, jo pranešimas detaliai pateikia klausimus, į kuriuos Iranas turi atsakyti, norėdamas atkurti tarptautinį pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš prašau Irano nedelsiant pradėti bendradarbiavimą su TATENA ir pateikti reikalaujamus paaiškinimus dėl jo branduolinės programos“, – teigė J. Amanas.

Taip pat skaitykite:

Arabų šalys ir Izraelis spręs, kaip išlaisvinti pasaulį nuo branduolinių ginklų

ES neapsisprendžia dėl sankcijų Iranui

JAV ketina apginkluoti Irano kaimynes

Kinija: nėra priežasties atakuoti Iraną

Nuvyksti į Izraelį – į kalėjimą penkeriems metams

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų