REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2012 m. sausio 1 d. Nyderlandų provincijose: Lindbergh, Šiaurės Brabandir Zealand– bus įvestas draudimas prekiauti marichuana. Likusioje šalies dalyje naujoji taisyklė pradės galioti nuo 2013 m. sausio, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Nyderlandai, kur laisvas marichuanos rūkymas suvokiamas kaip tolerancijos apraiška, pastaraisiais metais pamažu pratino visuomenę prie naujosios tvarkos – marichuanos vartojimo pokyčių. Olandijos Sveikatos apsaugos ir teisingumo ministerijos pareiškė, jog šalis tikisi pritraukti kitais tikslais keliaujančių turistų ir pagaliau sumažinti nusikaltimų, susijusių su marichuanos vartojimu, kiekį Nyderlanduose.

REKLAMA

Kavinės-parduotuvėlės, prekiavusios šiuo narkotiku, turės keisti veiklos pobūdį ir tapti uždarais klubais, kuriuose vienu metu galės linksmintis ne daugiau 1,5 tūkstančių žmonių. Į klubus bus įleidžiami tik Nyderlandų piliečiai, vyresni negu 18 metų, kurie turės vadinamuosius „pasus“. Šių kortelių sukūrimo idėja kilo 2010 metais – naujojo dokumento reikės besilankant apie 670 licencijuotų vietų.

Kiekvienais metais Amsterdame apsilanko beveik 4 milijonai svečių, o ketvirtadalis jų užsuka į vieną iš apie 220 mieste esančių kavinių-parduotuvėlių. Draudimo priešininkai tikina, jog dėl sumažėjusio turistų skaičiaus šalis praras milijonus ir teigia, jog naujoji tvarka bus „turizmo savižudybė“. Be to, baiminamasi, jog Nyderlandų gyventojai, kuriems su savimi leidžiama neštis iki 5 gramų medžiagos, pardavinės užsieniečiams marichuaną nelegaliai ir užkeltomis kainomis. Europos institucijos palaikė Olandijos valdžios sprendimą ir mano, jog griežtesnė politika padės kovoti su narkotiniu turizmu. Tikimasi, jog turistai prisimins muziejus, lankytinas vietas, paveldą...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų