REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio žiniasklaida praneša apie Lietuvoje prasidedančią paniką dėl „Snoro“ banko nacionalizavimo, kuris vadinamas „skandalu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos gyventojai jau susidūrė su „Snoro“ skandalo sukeltomis pasekmėmis. Daugumoje Lietuvos prekybos centrų per garsiakalbius pranešama, kad „Snoro“ banko kortelės yra nepriimamos. Visoje šalyje policija saugo kiekvieną iš 331 „Snoro“ bankomatų. Banko klientai lieka be grynųjų pinigų ir be galimybės atsiskaityti banko kortele. Tūkstančiai pensininkų, verslininkų ir paprastų žmonių laikė savo santaupas „Snoro“ sąskaitose“, – praneša rusų portalas REGNUM.

REKLAMA

Apie tai, kad „Snoro“ vadovus Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius kaltina finansiniais nusikaltimais praneša Banki.ru.

„Snoro“ griūtis sulaukė tam tikro dėmesio ir kitų kaimyninių valstybių leidiniuose. „Prie „Snoro“ bankų susirinko žmonių minios, norinčios atsiimti savo indėlius. Prie kitų bankų filialų reikšmingų pokyčių nepastebėta“, – praneša Baltic News Network.

Latvijos žiniasklaida susirūpinusi Latvijas Krajbanka, kuris priklauso „Snoro“ įmonių grupei, padėtimi. Teigiama, kad Latvijas Krajbanka nesusijęs su šia situacija. „Latvijos komercinius bankus reguliuoja Latvijos įstatymai, situacija su Latvijos bankais stebima ir kontroliuojama“, – praneša TVNET.lv.

REKLAMA
REKLAMA

Situaciją trumpai komentuoja ir Baltarusijos portalai. Tut.by praneša, kad banko indėliai yra visiškai saugūs.

Apie „Snoro“ griūtį praneša ir kitų šalių leidiniai. Bloomberg Newsweek praneša, kad Lietuva yra visiškai pajėgi susidoroti su „Snoro“ nacionalizavimu, todėl panikuoti nevertėtų. Kalbama apie tai, kad „Snoro“ griūtis nėra sisteminė Lietuvos bankininkystės sektoriaus problema, o tik pavienis atvejis, negresiantis visai sistemai.

Taip pat skaitykite:

Finansų makleriai: Vilniaus biržoje išparduodamos bankų akcijos (papildyta 11.35 val.)

Atnaujinus „Snoro“ veiklą, operacijų dydis negalės viršyti 500 Lt (papildyta 12:19)

D. Grybauskaitė: „Snoro“ veiksmai – ataka prieš Lietuvos žmonių interesus (foto)(video)

R. Baranauskas: tai politinis susidorojimas su privačiu banku

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų