REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis portalui Balsas.lt sakė, jog kol kas nėra tikslo ką nors suimti: „Kol kas daromos kratos, imami dokumentai. Nustatome ir banko vadovų buvimo vietą“.

REKLAMA
REKLAMA

Ar bus taikomos sankcijos Rusijos piliečiui, vienam iš banko vadovų Vladimirui Antonovui, kol kas nesvarstoma.

REKLAMA

Banko vadovas Raimondas Baranauskas šiuo metu yra išvykęs į užsienį, bet jo buvimo vieta jau nustatyta – jis vieši Ukrainoje.

Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), vykdydamos tyrimą dėl Lietuvos banko informacijos apie banke „Snoras“ nustatytus galimus pažeidimus, sieks apklausti banko „Snoras“ vadovus ir pagrindinius akcininkus. Teisėsaugos pareigūnai imasi visų priemonių dėl bankui galimai žalą padariusių asmenų turto paieškos Lietuvoje ir užsienyje bei taiko turto areštus.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo, tačiau pranešimai apie įtarimus šiuo metu niekam dar nepateikti. Be to, prokurorai vertina viename iš dienraščių antradienį pasirodžiusią informaciją apie padėtį Lietuvos bankuose ir jos įtaką banko „Snoras“ veiklai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoti ir jam vadovauti pavesta Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui, o atlikti – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Nevera: ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal visą spektrą Baudžiamojo kodekso straipsnių

Generalinio prokuroro pavaduotojas Andrius Nevera sako, kad ikiteisminis tyrimas dėl SNORO banko atliekamas pagal visą spektrą Baudžiamojo kodekso straipsnių.

„Ten yra ir buhalterinės apskaitos aplaidus tvarkymas, ir dokumentų klastojimas, piktnaudžiavimas, ir pinigų plovimas – visas spektras Baudžiamojo kodekso straipsnių“, – žurnalistams sakė A. Nevera, ketvirtadienį Seime susitikęs su opozicinėmis frakcijomis.

Jis tiesiai neatsakė, ar prokurorai skelbs tarptautinę SNORO vadovų paiešką: „Aš, manau, kad šitoje temoje šiuo metu vyksta tam tikri derinimai“.

REKLAMA

Generalinio prokuroro pavaduotojas atsisakė nurodyti, kiek žmonių gali būti paskelbti įtariamaisiais.

„Tam tikra informacija gali pakenkti tyrimui. Reikia tą suprasti, kad šitokio pobūdžio dalykai, kurie dabar vyksta Lietuvoje, nėra tokie kasdieniai, paprasti. Tai ganėtinai jautri situacija tiek kalbant apie bankinę erdvę, apie piniginę erdvę, tiek ir apie žmonių gyvenimą“, – sakė A. Nevera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų