REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

K. Glaveckas: banko veiklos sustabdymas nereiškia bankroto

Banko „Snoras“ veiklos sustabdymas ir administratoriaus paskyrimas nereiškia bankroto, šis sprendimas yra susijęs su valdymo problemomis, teigia Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko argumentai dėl „Snoro“ yra įtikinami, „Žinių radijui“ trečiadienio pavakarę sakė. K. Glaveckas.

REKLAMA

„Snoro“ banko veiklos stabdymas, valdybos nušalinimas, administratoriaus paskyrimas nereiškia banko bankroto ar likvidumo praradimo, tai yra valdymo problemos, tokią išvadą pasidariau iš Lietuvos banko valdybos sprendimo. Valstybė perims valdymą, išsiaiškins padėtį, valstybė visas garantijas prisiima“, - teigė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas.

„Reikia turėti omenyje, kad „Snoras“ yra ne „Parex“ bankas Latvijoje, kuris ten užėmė 60 proc. rinkos. Pas mus „Snoras“ turi apie dešimtadalį rinkos“, – sakė K. Glaveckas.

REKLAMA
REKLAMA

„Snore“ laikomi 6 mlrd. Lt indėlių.

Pasak K. Glavecko, laikinasis administratorius reiškia, kad tam tikrą laikotarpį nebus leidžiama atlikti finansinių operacijų. Pagal įstatymą, jas stabdyti leidžiama iki dviejų mėnesių, bet, jo nuomone, Vyriausybė tą klausimą išspręs greičiau.

Pasak finansų analitikų, privatūs „Snoro“ klientai gali būti ramūs. „Indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti, kurie turi mažesnius ar tokius indėlius gali jaustis saugūs, jokios rizikos jiems nėra“, – „Žinių radijui“ teigė finansų analitikas Stasys Jakeliūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pripažino, kad nepatogumų gali patirti banko klientai juridiniai asmenys, nes stabdoma veikla iki pirmadienio, iki to laiko gali sutrikti atsiskaitymai.

„Operacijų laikinas sustabdymas suteiks tam tikrų nepatogumų iki pirmadienio, vėliau bus galima užtikrinti banko veiklą“, – pritarė ir Lietuvos komercinių bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

S. Kropas  žiniasklaidai sakė manąs, kad Lietuvos bankas ir vyriausybė priėmė reikalingus sprendimus. „Jie matė, kad kapitalo jau nepakanka sėkmingai veiklai. Manau, kad tai savalaikis  sprendimas“, – sakė jis.

Anot S. Kropo, Lietuvos bankų asociacija jokių požymių, kad bankas „Snoras“  galėjo turėti finansinių problemų  užtikrinant kredito portfelio finansavimą, nepastebėjo. „Ir šios dienos įvykiai dar nereiškia, kad jis negalės vykdyti įsipareigojimų. Tiesiog kapitalas per mažas“, – sakė S. Kropas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų