REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybei perėmus  banko „Snoras" akcijas visuomenės poreikiams,  Lietuvos banko atstovai, politikai ir ekonomistai  tvirtina, kad gyventojams pagrindo nerimauti nėra:  indėliai iki 350 000 litų yra apdrausti, o perimdama akcijas vyriausybė perima ir įsipareigojimus kreditoriams.

REKLAMA
REKLAMA

Sužinoti, kaip tai vyksta praktiškai, trečiadienio vakarą nepavyko - Valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“, kurios ,,misija yra užtikrinti indėlių ir įsipareigojimų investuotojams apsaugą finansų įstaigų nemokumo atveju“ niekas nekėlė telefono. Tačiau išsamesnės informacijos galima aptikti šios indėlių draudimą administruojančios įmonės interneto puslapyje.

REKLAMA

Čia rašoma, kad „pagal Lietuvos indėlių draudimo sistemą yra apdraudžiami fizinių ir juridinių asmenų indėliai. Indėlių draudimo principas yra tas, kad vieno asmens indėlius skirtingi draudėjai apdraudžia atskirai. Tai reiškia, kad vieno asmens indėliai, laikomi skirtinguose bankuose, yra garantuojami atskirai pagal Lietuvos Respublikos indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymą. Indėlių draudimo nuostatos taikomos indėlininkui, bet ne indėliui. Tai yra, visi vieno indėlininko draudžiamieji indėliai, esantys viename banke, sumuojami, ir draudimo išmoka nustatoma pagal gautą sumą“.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonė atkreipia dėmesį, kad kartu sumuojami visi vieno indėlininko indėliai, laikomi visuose vieno banko skyriuose ir filialuose, esančiuose Lietuvos Respublikoje.

Indėlių draudimo suma arba maksimali suma, iki kurios skaičiuojamos draudimo išmokos bankrutavusio draudėjo indėlininkui, „yra lygi indėlininko indėliui, buvusiam banke, banko filiale arba kredito unijoje draudžiamojo įvykio dieną, tačiau ji negali būti didesnė kaip 100 000 eurų atitinkanti suma litais“ (beveik 350 tūkst. Lt – red. past.),  – informuojama VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draudimo suma, rašoma įmonės interneto svetainėje, apskaičiuojama kiekvienam indėlininkui atskirai, sumuojant visų jo indėlių sąskaitų – einamųjų, terminuotų, kaupiamųjų ir kitų indėlio sąskaitų bei kitų reikalavimo teisių (išskyrus reikalavimo teises pagal indėlio pasaugos sutartis) kredito likučius, esančius visuose to banko skyriuose ir filialuose. Valiutinių sąskaitų likučiai perskaičiuojami į litus pagal bankroto bylos iškėlimo dienos kursą.

Daugiau informacijos rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų