REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 19:32 val.) Dėl naudojimosi AB banko „Snoras“ paslaugomis

REKLAMA

„Banko padaliniai šią savaitę bus uždaryti ir vėl atnaujins veiklą pirmadienį, lapkričio 21 d. Tai yra būtina siekiant banko administratoriui įvertinti banko finansinę padėtį ir apsaugoti klientų bei akcininkų interesus“, – pranešė laikinasis banko „Snoras“ administratosius Simonas Freakley.

REKLAMA
REKLAMA

Bankinių paslaugų teikimą numatyta atnaujinti artimiausią pirmadienį. Apie tai, kokios paslaugos ir kokiomis apimtimis bus atnaujintas paslaugų teikimas, AB bankas „Snoras“ laikinasis administratorius įpareigotas informuoti iki pirmadienio ryto, lapkričio 21 d..

REKLAMA

(Papildyta 17:34 val.) Finansų ministrei Ingrida Šimonytei patvirtinus, kad Vyriausybė perima banko „Snoras“ akcija, pranešta, kad jo akcininkams bus atlyginta įstatymų numatyta tvarka.

„Vyriausybė nutarė paimti visuomenės poreikiams akcijas dėl grėsmės, kad jo prisiimti įsipareigojimai gali būti didesni nei turimas turtas“, – sakė finansų ministrė. Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas patvirtino, kad bankui gresia nemokumas. „Mes nematėme kitos išeitis“, – sakė V. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 17:12val.) Prieš 17 val. sutrikus bankinių operacijų atlikimui, klientai jau nebegalėjo atsiimti banke laikytų santaupų ar atlikti pervedimų. Kadangi daugelis banko skyrių dirba iki 18 valandos, didžioji atėjusių klientų dalis neslėpė nusivylimo ir pasipiktinimo.

„Snoro“ bankomatai taip pat neveikia.

Nuo kada ir kokiais būdais klientai vėl galės disponuoti savo pinigais ar kada turėtų būti atnaujinta bankomatų veikla, banko „Snoras“ atstovė nekomentavo ir nurodė kreiptis į Lietuvos banką.

Lietuvos banko Ryšių su visuomene skyriaus atstovas Mindaugas Milieška taip pat tokio pobūdžio klausimus komentuoti atsisakė, bet užtikrino, esą visi „Snoro“ indėliai šiuo metu yra saugūs. Daugiau informacijos, pasak jo, turėtų paaiškėti po neeilinio posėdžio Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lietuvos banko valdybai trečiadienį, lapkričio 16 d. sustabdžius „Snoro“ veiklą ir paskyrus laikinąjį administratorių, dėl savo indėlių, sąskaitose laikomų pinigų ir kitų finansinių klausimų sunerimo daugelis šio banko klientų.

Dalis jų, žiniasklaidoje paskelbus informaciją apie banko veiklos stabdymą, skubėjo į banko filialus. Balsas. lt skaitytoja Eglė pasakojo mačiusi, kad Vilniuje, Gedimino prospekte įsikūrusiame „Snoro“ filiale prieš 5 valandą vakaro jau buvo nusidriekusi apie 20-ies žmonių eilė.

REKLAMA

Pastebimai didesnis žmonių srautas užplūdo ir kitus banko skyrius, daugiau nei įprasta žmonių bandė mėgina pinigus „Snoro“ bankomatuose.

Taip pat skaitykite:

Bankas „Snoras“ nacionalizuotas, prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą

Psichologas apie paniką dėl „Snoro“: tokie dalykai sukelia nesaugumo jausmą

Ekonomistas ir politikai dėl „Snoro“: nereikia panikuoti

„Snorui“ priklausančios „Lietuvos ryto“ akcijos taip pat pereina į valstybės rankas?


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų