REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvoje su darbo vizitu viešintis Estijos Prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas kol kas nedetalizuoja, kaip konkrečiai Estija prisidės prie planuojamos statyti Visagino atominės elektrinės, tačiau pabrėžia estų finansinę, o ne darbo jėgos paramą projektui.

REKLAMA
REKLAMA

Estijos vadovas tokią poziciją aiškino dar labai ankstyva Visagino AE projekto stadija.

„Visų pirma, šiuo metu negaliu jums atsakyti, nes dar yra labai ankstyva projekto stadija, tačiau mes susitarėme, kad tą darysime, pažiūrėsime, kokia bus įvykių raida. Manau, kad mes gal labiau prisidėsime finansiškai, ne darbo jėga“, – per bendrą Estijos ir Lietuvos Prezidentų spaudos konferenciją trečiadienį sakė svečias.

REKLAMA

Estijos vadovas pabrėžė šalies įsipareigojimus ir jų vykdymą.

„Kai mes sakome, kad dalyvausime šiame projekte, tai nesakome todėl, kad skamba gražiai. Jeigu sakome, kad ką nors darysime, tą ir padarysime“, – užtikrino T. H. Ilvesas.

Savo ruožtu Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasidžiaugė išlaikomu dvišaliu bendradarbiavimu, Estijos Vyriausybės ir Prezidento parama Visagino AE projektui.

„Formos, kokiomis konkrečiai šalys dalyvaus, dar galutinai neapspręstos, todėl ir atsakyti šiandien nė vienas iš mūsų negalėtume. Bet politinis palaikymas – pilnas, ekonominis – taip pat“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad Visagino AE strateginis investuotojas yra „Hitachi Ltd“ kartu su „Hitachi–GE Nuclear Energy Ltd“ („Hitachi“).

Koncesijos sutartį numatoma pasirašyti šių metų pabaigoje. Kol kas nelinkstama atskleisti Visagino AE projekto kainos bei kokią dalį joje turės strateginis investuotojas ir regiono partneriai – Estija, Latvija ir Lenkija.

Planuojama, kad Visagino jėgainė 2020 metais turėtų pradėti gaminti elektros energiją.

Parengiamieji žemės darbai turėtų būti pradėti 2012 metais, o pirmasis betonas turėtų būti klojamas 2014 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų