REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiarėjant internetinėms parduotuvėms, kurios siūlo ne tik platesnį asortimentą, bet ir gerokai žemesnes kainas, keičiasi ir gyventojų apsipirkimo įpročiai. Internetinė prekyba patogi tuo, kad išvengiama eilių ir galima įsigyti prekių ar paslaugų net nekeliant kojos iš namų. Tačiau pastebima tendencija, kad internete, ypač socialiniuose tinklalapiuose, plinta nelegali prekyba.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto erdvė yra puiki niša ir nelegalioms prekėms – kontrabandiniam kurui ir cigaretėms, maisto papildams ar iš Rusijos bei Baltarusijos įvežtiems gerokai pigesniems vaistams.

REKLAMA

Tikslios statistikos, kiek nelegaliai parduodama vaistų bei maisto papildų, nėra, tačiau kol apsimokės iš gretimų šalių šiuos vaistus įvežti ir brangiau realizuoti, tol šis verslas klestės.

Bene daugiausia siūloma maisto papildų lieknėti ir potenciją skatinančių vaistų. Pardavėjai net nesislėpdami agituoja gerokai pigiau ir be recepto išbandyti šiuos vyriškus vaistus.

„Pas mane viagros keturias tabletes galite įsigyti už septyniasdešimt litų, o vaistinėje tiek sumokėsite už vieną tabletę, be to, aš parduodu be recepto ir galiu atsiųsti į bet kurį miestą. Atvežta iš Anglijos, tikrai gera produkcija“, – tikino Tomu prisistatantis vyriškis, skelbime nurodęs ir savo kontaktus. Pasak jo, perkantiesiems didesnį kiekį taikoma nuolaida.

REKLAMA
REKLAMA

Norintiesiems įsigyti rusiškų ar baltarusiškų gerokai pigesnių vaistų –  ne tik valerijono tablečių, citramono, karvalolio, analgino, validolio, bet ir stiprių raminamųjų ralaniumo, fenazepamo ar antibiotikų – tereikia paskambinti nurodytu telefonu, ir užsakymas po kelių savaičių atkeliaus tiesiai į namus. Skelbime nurodytu numeriu atsiliepusi moteriškė buvo atvira – jos vyras yra tolimųjų reisų vairuotojas, nuolat kas dvi savaites vykstantis į Baltarusiją, tad galintis atvežti bet kokių reikalingų vaistų ar maisto papildų už gerokai mažesnę kainą nei vaistinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šitiek metų gydėmės rusiškais vaistais, ir ką – vis dar sveiki. Tiek Rusijoje, tiek Baltarusijoje ir kitose šalyse ir toliau jais gydosi žmonės. Argi jie kitokie? Dabar palyginkite, vitaminai akims tokios pat sudėties vieno mėnesio kursas mūsų vaistinėse kainuoja apie 40–50 Lt, o rusiški – apie 15 Lt“, – įvežtinių nelegalių vaistų pranašumą pabrėžė pašnekovė.

Kaip „Sekundę“ informavo Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Kontrolės departamento direktorės pavaduotojas Vidas Osipovas, specialistai nuolat stebi elektroninę erdvę, sulaukia ir pačių gyventojų pranešimų apie galimą nelegalią veiklą internete.

REKLAMA

„Mokesčių inspekcija nuolat stebi informacinius, reklaminius pranešimus internete, analizuoja VMI pasitikėjimo telefonu 1882 gaunamus pranešimus, atsižvelgia į VMI duomenų bazėse sukauptą informaciją apie mokesčių mokėtojus ir, jei įžvelgia galimą riziką, planuoja įvairius kontrolės veiksmus – nuo operatyvių patikrinimų, iki mokestinių tyrimų ar mokestinių patikrinimų“, – kalbėjo V. Osipovas.

Pasak V. Osipovo, kasmet gaunama pranešimų apie nelegalią veiklą, daugelis jų pasitvirtina. Šiais metais kol kas sulaukta  šešių pranešimų apie galimai neteisėtą prekybą internetu, pernai tokių buvo septyni.

Šiemet nustatyti nelegalios prekybos vardiniais įvairių firmų drabužiais, kūno priežiūros priemonėmis atvejai, nelegaliai buvo teikiamos dizaino paslaugos.

Lina DRANSEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų