REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto naudojimas platesniu mastu privers vyriausybes dirbti sąžiningiau.

„Visame pasaulyje piliečiai pasitelkia internetines priemones, kad priverstų valdžią dirbti sąžiningai,“ – teigia „Google“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pabrėžia, kad demonstracijų, kurių metu buvo nuversti Egipto ir Tuniso lyderiai, metu aktyvistai taip pat naudojo internetines priemones: Facebook buvo naudojamas protestams planuoti, Twitter – protestuotojams koordinuoti, o Youtube – perduoti įvykių vaizdus visam pasauliui.

REKLAMA

„Interneto vartotojai tokiu būdu gali rasti bendraminčių visoje šalyje“, – sakė  „Google“ vadovas

Kadangi 52 % pasaulio gyventojų yra jaunesni nei 30 metų, internetu juos pasiekti yra lengviausia.

Tuo tarpu vyriausybės yra raginamos neignoruoti internetinių protestų, nors kai kurie iš jų yra pernelyg išpūsti. „Google“ vadovo teigimu, yra labai svarbu atskirti, kas yra įstatymais pagrįstas protestas, o kas tik dėl įdomumo žmonių keliamas triukšmas.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad platesnis interneto naudojimas sukurs dvi pasaulines sistemas – fizinę sferą, kurioje valdžia galės veikti žmones savo jėga, ir virtualią sferą, kurioje žmonės turės didesnę įtaką.

Išpuoliai prieš piliečius internetu gali būti transliuojami daug lengviau nei per televiziją, o veiksmų prieš piktadarius bus galima imtis išpuoliams dar nesibaigus.

„Pasaulyje internetu naudojasi tik du milijardai žmonių iš septynių milijardų. Vis dar yra kur plėstis,“ – teigia „Google“ vadovas Ericas Schmidtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų