REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės darbo rinkai gresia „lėtas skausmingas susitraukimas“, nes darbdaviai ketina lėtinti naujų darbuotojų priėmimą, skelbiama ekspertų parengtoje ataskaitoje, kuria remiasi BBC naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Personalo ir plėtros instituto (The Chartered Institute of Personnel and Development) specialistai prognozuoja, kad padėtis Britanijos darbo rinkoje vidutinės trukmės perspektyvoje blogės dėl pasaulinės ekonominės krizės. Savo ketvirčio ataskaitoje institutas skelbė, kad apklausė 1 tūkst. darbdavių. Nustatyta, kad jie pradeda laikytis „lauk ir žiūrėk“ politikos. Darbdaviai priima į darbą mažiau žmonių, tačiau taip pat ir mažiau atleidžia.

REKLAMA

Ekspertai taip pat nustatė, kad verslą į užsienio šalį perkelti arba priimti į darbą imigrantų ketinančių Britanijos darbdavių dalis gerokai sumažėjo. Padėtis darbo rinkoje dar gerokai pablogės, kai euro zonos skolų krizė sukels pasaulinę recesiją, skelbia Personalo ir plėtros institutą.

„Gera naujiena yra ta, kad mažiau darbdavių ketina perkelti savo verslą į užsienio šalį arba atleisti darbuotojų. Bloga žinia yra ta, kad darbdaviai ketina priimti mažiau naujų darbuotojų, dėl ko neišvengiamai dar labiau augs nedarbas“, – sakė instituto ekspertas Gerwyn Davies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų