REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) lapkričio 15 d. posėdyje nusprendė, kad Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ir tarybos narys Romas Adomavičius bei Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai Visvaldas Matijošaitis, Irena Matijošaitienė, Tomas Bagdonavičius ir Povilas Mačiulis pažeidė įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK  nusprendė, kad Vilniaus miesto meras A. Zuokas ir tarybos narys R. Adomavičius, dalyvaudami rengiant, svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio dydžio Vilniaus mieste 2012 m.  nustatymo, nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 straipsnio 2 dalyje įtvirtintos pareigos vengti interesų konflikto ir pažeidė šio įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalių nuostatas.

REKLAMA

VTEK pabrėžė, kad šie politikai yra stambūs akcininkai ir dėl to asmeniškai suinteresuoti ženklias nekilnojamojo turto mokesčio sumas (nuo 30 tūkst. Lt iki 75 tūkst. Lt per metus) Vilniaus mieste mokančių bendrovių sėkminga veikla.

Todėl, konstatavo VTEK, „priimant minėtą sprendimą šie asmenys negalėjo išlikti objektyvūs ir nešališki, kaip to reikalauja įstatymas“.

VTEK nusprendė, kad Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai V. Matijošaitis, I. Matijošaitienė, T. Bagdonavičius ir P. Mačiulis pažeidė tas pačias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, kadangi dalyvavo svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų Kauno mieste 2012 m. nustatymo.

REKLAMA
REKLAMA

„V. ir I. Matijošaičiai valdo stambius akcijų paketus (nuo 40 iki 60 proc. akcijų) įmonėse, bendrai per metus už turtą Kauno mieste sumokančiose daugiau kaip 0,5 mln. Lt nekilnojamojo turto mokesčio. Todėl priimant minėtą sprendimą šie asmenys negalėjo išlikti objektyvūs ir nešališki, kaip to reikalauja įstatymas“, – konstatavo VTEK.

Komisija taip pat nustatė, kad T. Bagdonavičius ir P. Mačiulis per paskutinius metus buvo darbo santykiais susiję su bendrovėmis, kurių akcininku ir valdybos nariu yra V. Matijošaitis, ir kurios už turtą Kauno mieste moka nuo 90 tūkst. Lt iki 400 tūkst. Lt nekilnojamojo turto mokesčio.

„Akivaizdu, kad svarstydami ir balsuodami dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų politikai veikė interesų konflikto situacijoje, tačiau nenusišalino, kaip to reikalauja įstatymas“, – skelbia VTEK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų