REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos akademikai paskelbė Rusijos ministrą pirmininką Vladimirą Putiną Konfucijaus taikos premijos laimėtoju - už pasiekimus „iššaugant taiką pasaulyje“, praneša Newsru.

REKLAMA
REKLAMA

Kovoje dėl prizo, kuris laikomas kinų Nobelio taikos premijos atitikmeniu, Putinas aplenkė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir hibridinių ryžių išradėją J. Lunpiną. Oficialiai premijos laureatu Putinas bus paskelbtas gruodžio 9 dieną - parą prieš Nobelio taikos premijos įteikimą Osle. Jis gaus 100 tūkstančių juanių premiją (16 tūkstančių JAV dolerių).

REKLAMA

Apie tai, kad Putinas nominuotas Konfucijaus premijai, tapo žinoma rugsėjo viduryje. Tuomet jo atstovas spaudai pranešė, kad Putinui apie tai dar nebuvo pranešta. Jis taip pat paminėjo, kad neturi suvokimo, kiek ši premija yra „žinoma ir autoritetinga“.

Tarp likusių kandidatų į premiją buvo minimi buvęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Kofi Ananas, Microsoft įkūrėjas Billas Gatesas, Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Jacobas Zuma. Kandidatus rinko 20 autoritetingų Kinijos meno ir mokslo atstovų.

Konfucijaus vardo taikos premija buvo įkurta praeitų metų pabaigoje. Tai paskatino Nobelio taikos premijos paskyrimas kinų disidentui Liu Xiaobo.

Taip pat skaitykite:

Ar V. Putinas vertas taikos premijos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų