REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Antradienio popietę, apie 13 val. virš Vilniaus pastebėjau skraidantį raudoną sraigtasparnį. Jis skrido maždaug tarp Baltojo tilto ir „Forum Palace“ pastato.  Būtų įdomu sužinoti, kas išduoda orlaiviams leidimus skraidyti virš miesto ir kokiu tikslu skraidė šis malūnsparnis“, – paskambinęs į redakciją teiravosi vilnietis Robertas S.

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 12:20val.)

Kiek  kainavo Vilniaus mero skrydis – dar neaišku

Į klausimą, kiek toks skrydis kainuoja ir iš kokių lėšų skraidinami svečiai, atsakė Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovas Anton Nikitin. Tačiau ir trečiadienį jis negalėjo pasakyti tikslios sumos.

REKLAMA

„Savivaldybė apmokės už degalus ir tai bus visas mokėjimas. Šiuo metu nežinome tikslios sumos. Ji dar skaičiuojama, – „Balsas.lt“ sakė jis. – Kol nesame gavę sąskaitos iš „Kauno grūdų“, negalime komentuoti ir skrydžio kainos“.

Paprašytas patikslinti, koks buvo skrydžio tikslas, A.Nikitin informavo:

„Skrydžiui leisti CAA buvo pateiktas savivaldybės prašymas. Be mūsų pranešime minėtų infrastruktūrinių objektų, buvo apžiūrimos ir galimos vietos sraigtasparnių aikštelėms, tačiau kol kas konkretesnių planų šiems projektams neturime“.

REKLAMA
REKLAMA

- - - - -

CAA: leidimas skrydžiui išduotas Vilniaus m. savivaldybės iniciatyva

„Leidimus skrydžiams reikia gauti iš mūsų ir savivaldybės. Kadangi tai skrydis virš Vilniaus miesto, tai turi būti suderinta su mumis ir Vilniaus miesto savivaldybe. Mes tokį leidimą esame išdavę“, – sakė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) Skrydžių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Rytis Dulinskas.

Jo teigimu, virš Vilniaus antradienio popietę skraidė įmonės „Kauno grūdai“ sraigtasparnis.

Paklaustas, ar prašyme nurodomas skrydžio tikslas, R. Dulinskas sakė, kad yra standartinė paraiškos forma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Joje  pateikiama informacija dėl tūpimo aikštelių, dėl skrydžio žemiau nustatyto aukščio, dėl parodomųjų skrydžių. Taip pat nurodoma, koks skrydžio tikslas. Šiuo skrydžiu rūpinosi Vilniaus miesto savivaldybė“, – aiškino CAA atstovas.

„Su savivaldybe suderintas skraidymas. Savivaldybė planuoja apžiūrėti sraigtasparnių aikšteles Vilniaus mieste numatomas. Aš iš jų rašto cituoju. Jų yra prašymas išduoti leidimą šiam skrydžiui, kadangi savivaldybė planuoja apžiūrėti sraigtasparnių įrengimo aikšteles Vilniaus mieste“, – „Balsas.lt“ sakė R.Dulinskas.

REKLAMA

Savivaldybė: meras EK atstovams rodo vietas, kuriose planuojamos investicijos į susisiekimą

„Šiandien 13 val. Vilniaus meras Artūras Zuokas kartu su Europos Komisijos atstovais sraigtasparniu pakilo nuo Baltojo tilto, kad svečiams iš ES gyvai parodytų konkrečias vietas, kuriose planuojamos būtinos investicijos į susisiekimą sostinėje“, – į „Balsas.lt“ žurnalistų klausimą, koks pastarojo skrydžio tikslas, atsakė Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovai.

Išplatintame pranešime teigiama, kad tai ne primas kartas, kai sostinėsmeras A. Zuokas EK atstovus virš Vilniaus skraidina sraigtasparniu.

REKLAMA

„Prieš 7 metus sraigtasparniu virš Vilniaus skraidinau EK atstovus, kad parodyčiau susisiekimo problemas ir įtikinčiau skirti ES lėšas. Taip 2003-2011 metais į susisiekimo gerinimą Vilniuje skirtas beveik 1 mlrd. litų. Šiandien vėl turime įtikinti EKs atstovus skirti naują finansavimą 2012-2020 metams“,  – cituoja  A. Zuoką  Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovai.

Į klausimą, kiek toks skrydis kainuoja ir iš kokių lėšų skraidinami svečiai, atsakė Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovas Anton Nikitin. Tačiau ir antradienio pavakarę jis negalėjo pasakyti tikslios sumos .



„Savivaldybė apmokės už degalus ir tai bus visas mokėjimas. Šiuo metu nežinome tikslios sumos. Ji dar skaičiuojama“ , – „Balsas.lt“ sakė jis.

Dėkojame skaitytojui už informaciją.

Daugiau naujienų galite pranešti čia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų