REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys prof. Kęstutis Masiulis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Valstybės saugumo departamentą (VSD), prašydamas pradėti tyrimą dėl galimai korupcinės buvusio ūkio ministerijos sekretoriaus Aniceto Ignoto veiklos. Parlamentaras taip pat prašo įvertinti valstybės ir teisėsaugos pareigūnų veiksmus, kurie žinojo apie tokią veiką, tačiau nesiėmė visų adekvačių veiksmų, kad tam būtų užkirstas kelias.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu STT ir VSD turėjo informacijos apie pono Ignoto imamus kyšius, apie kenkimą valstybės interesams, tačiau nesiėmė jokių veiksmų, tai - skandalinga. Jeigu tiesa, kad jis dirbo nežinia kieno interesams, gavo stambias pinigų sumas, sabotavo valstybinės reikšmės klausimus, tai kodėl niekas tam neužkirto kelio?“ - klausė Seimo narys.

REKLAMA

Informacija apie galimas A. Ignoto korupcines veikas aprašyta Prezidento Valdo Adamkaus knygoje „Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai“.

„Teisėsaugos institucijos turėtų įvertinti ir tuomečių valstybės bei teisėsaugos institucijų pareigūnų, pradedant tyrėjais, baigiant buvusiu ūkio ministru ir Premjeru, veiksmus, kurie žinojo apie tokią veiką, tačiau nesiėmė veiksmų, kad tam būtų užkirstas kelias“, - sakė K. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų