REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumanei įsteigti verslą – pirma, susitvarkyk dokumentus. Auksinė taisyklė, kurios privalo laikytis kiekvienas savą verslą kuriantis žmogus. Tačiau ne tik dokumentai – bėda, didesnė problema, kad jaunam verslininkui dažnai sunku apskritai susigaudyti biurokratiniuose labirintuose: kur kokių dokumentų prireiks, į kokius dėdžių kabinetus teks praminti takus, ar kaip ilgai užtruks licenzijų išdavimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Versli Lietuva“ verslininkams, norintiems susigaudyti dokumentų tvarkymo procesuose, pristatė naują įrankį, kontaktų centrą www.verslovartai.lt.

REKLAMA

„Šitas dalykas nesumažina verslui reikalingų dokumentų kiekio, jis supaprastina verslininkui būdą susiorientuoti, kokių dokumentų reikia. Jei nebūtų šito įrankio, jam reikėtų pačiam nagrinėtis teisės aktus, ieškoti, kurie iš jų jam yra aktualūs ir t.t.  Šitas įrankis, atsakius į kelis klausimus, pagal verslo speficiką padeda gauti suorientuotą informaciją, ko verslininkui konkrečiai reikia vykdant konkretų verslą“, - aiškino „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministerijos Paslaugų politikos skyriaus vedėja Jolita Van Otterlo, surengtoje spaudos konferencijoje „Verslo vartų“ projektui pristatyti, pastebėjo, kad procedūrų skaičius verslui užregistruoti kiekvienoje šalyje skiriasi, tačiau galima išskirti kelias tendencijas.

„Skandinavai, šiauriečiai paprasčiau reglamentuoja, pietinės šalys kaip tendencija turi daugiau reikalavimų. Lietuva yra per gerą viduriuką, “ - sakė ji.

„Centro tikslas – palengvinti gyvenimą verslininkui, - teigė P. Lukauskas. - Tai yra ne tik patogumas, bet ir kaštų efektyvumas. Verslininkui nebereikia važiuoti į instituciją, jis gali tą padaryti iš savo biuro, namų, pateikdamas dokumentus elektroniniu būdu, pasirašęs elektroniniu parašu. Valstybė teikdama tokias paslaugas taip pat taupo.Taigi laimi ne tik verslininkas, bet ir valstybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie tokių centrų perspektyvą, „Versli Lietuva“ vadovas teigė, kad numatoma tolimesnė e-paslaugų plėtra.

Verslininkai galės dokumentus pildyti elektroniniu būdu, panašiai taip, kaip mes šiandien deklaruojame mokesčius.  Šiandien veikiantis būdas yra nuskanuotų popierių prijungimas prisegtuko forma ir išsiuntimas institucijai, kitas etapas bus pačios formos pildymas elektroninėje erdvėje. Kitas aspektas, kad turbūt išvis atsisakysime popierinių licenzijų, bendradarbiaudami su Registrų centru, Valstybine mokesčių inspekcija pereisime prie to, kad licenzijos taps tik elektroninės. Partnerystė su kitomis institucijomis jau yra prasidėjusi, šiuos projektus mes jau rengiame įgyvendinti“, - sakė P. Lukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų