REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinasis Graikijos ministras pirmininkas Lucasas Papademosas ragino parlamento narius pritarti struktūrinėms reformoms ir dėl recesijos kaltino ankstesnę ekonomikos politiką, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie savo vienybės vyriausybės programą L. Papademosas sakė, kad svarbiausia gauti kitą gelbėjimo priemonių paketą. Be to, ministras pirmininkas treigė, kad Graikija privalo padidinti savo mokesčių bazę ir kovoti su paplitusiu vengimu mokėti mokesčius.

REKLAMA

Graikiją krečia visai euro zonai grėsmę kelianti skolų krizė, bet naujasis ministras pirmininkas sako, kas vienintelis Graikijos pasirinkimas yra likti euro zonoje.

L. Papademaso trečiadienį laukia balsavimas dėl pasitikėjimo, bet, manoma, kad jis balsavimą laimės.

Graikijos vienybės vyriausybę remia buvusi valdančioji socialistų (Pasok) partija ir jų varžovai cento dešiniųjų Naujosios demokratijos partija. Vienybės vyriausybė šalį valdys iki rinkimų vasario mėnesį. Laikinoji vyriausybė turi patvirtinti 130 milijardų eurų gelbėjimo planą ir su juo susijusias taupymo priemones, dėl kurių buvo susitarta per Europos Sąjungos susitikimą praeitą mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų