REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsauga ruošiasi kratyti bankus?

„Lietuvos rytui“ iš patikimų šaltinių pavyko sužinoti, kad šiomis dienomis Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmuoju teisėsaugos taikiniu tapusio banko, kurio pavadinimas itin slepiamas, vadovus leista iš pradžių sulaikyti, o po to teismo prašyti, kad jie būtų suimti. Šią slaptą operaciją patikėta įvykdyti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnams.

REKLAMA

Nors šiai operacijai dar rengiamasi, kai kurie pareigūnai jau ieško būdų, kaip nuo jos išsisukti.

„Aš nenoriu dalyvauti vienoje juodžiausių Lietuvos istorijoje akcijų. Tai, kas yra suplanuota, nesuvokiama sveiku protu ir prasilenkia su bet kokiais teisinės valstybės principais“, - „Lietuvos rytui“ sakė aukštas teisėsaugos pareigūnas, nenorėjęs, kad jo pavardė būtų skelbiama.

Reikalavimas imtis sankcijų prieš lietuviškus bankus iš pradžių buvo sukėlęs šoką net ir generaliniam prokurorui Daliui Valiui, tačiau jis nedrįso prieštarauti, juolab kad neseniai partrenkęs pėsčiųjų perėjoje moterį sulaukė prezidentės malonės ir buvo paliktas poste.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau net ir visada šalies vadovės įnoriams paklūstantis D. Valys nesutiko pasirašyti leidimo sankcijoms prieš bankus. Tai padarė vienas jo pavaduotojų.

Lietuvos bankas atlikdamas jam įstatymų pavestą kredito įstaigų priežiūros funkciją vykdo nuolatinę finansų sistemos būklės stebėseną. Todėl remdamasis objektyviais jam prieinamais kredito įstaigų priežiūros duomenimis Lietuvos bankas ragina susilaikyti nuo neatsakingų, visuomenei žalingų ir sumaištį skatinančių spekuliacijų bankų stabilumo klausimais, teigia banko atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų