REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Strasbūre europarlamentarai susirinko į eilinę plenarinę sesiją, kuri tęsis iki ketvirtadienio. Tarp svarbesnių jos klausimų – reikalavimai geležinkeliams, profesinių kvalifikacijų pripažinimas, lošimų internete kontrolė, ES regionų bei žemės ūkio politika, ES ekonomikos valdymas, kredito rizikos apsikeitimo sandoriai, taip pat ES ir JAV santykiai. Be to, trečiadienį bus įteiktas šių metų LUX kino apdovanojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėdamas sesiją, Europos Parlamento pirmininkas Jerzy Buzek trumpai papasakojo apie savo apsilankymą Libijoje bei Tunise, kur naujosios vyriausybės, pasiryžusios kurti demokratinę teisinę valstybę, prašo ES pagalbos. Parlamento vadovas paragino šiose šalyse kurti visuomenę, kuri būtų atvira visų žmonių, įskaitant moteris, dalyvavimui.

REKLAMA

J. Buzek taip pat papasakojo apie savo apsilankymą Vakarų Balkanuose – Kroatijoje, kuri turėtų netrukus įstoti į ES, Serbijoje, kurią paragino normalizuoti santykius su Kosovu, ir Bosnijoje, kur pagerbė 1995 m. Srebrenicos žudynių aukų atminimą.

Europarlamentarai išreiškė užuojautą nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Turkijoje bei potvynių Italijoje ir Prancūzijoje, taip pat tylos minute pagerbė mirusį buvusį europarlamentarą bei Europos Komisijos narį iš Belgijos Willy De Clercq.

J. Buzek dar pasveikino Parlamente viešinčią Viduržemio jūros šalių moksleivių delegaciją, dalyvavusią jaunimo parlamento sesijoje. Jis taip pat pakvietė europarlamentarus dalyvauti lapkričio 23 d. Briuselyje rengiamoje žmogaus teisių konferencijoje, į kurią numato atvykti 12 EP Sacharovo premijos laureatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų