REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Montis Magia“ alpinistai tęsia įspūdingą kelionę. neseniai jie užkopė į Angelo nusileidimo viršūnę Siono nacionaliniame parke ir į aukščiausią JAV smiltainio bokštą - Titaną - Fišerio bokštų regione, Jutoje.

REKLAMA
REKLAMA

Montis Magia alpinistai jau daugiau nei mėnesį vykdantys projektą „Vertikalus gyvenimas" per paskutines savaites pralipo keletą ilgų maršrutų žymiausiuose JAV smiltainio regionuose.

REKLAMA

Alpinistai užkopė į Angelo nusileidimo viršūnę Siono nacionaliniame parke ir į aukščiausią JAV smiltainio bokštą - Titaną - Fišerio bokštų regione, Jutoje.

Ekstremalas.lt jau rašė, kad spalio mėnesį Montis Magia alpinistai įveikė El Capitan granito sieną.

Siono nacionaliniame parke, kuris žymus savo įspūdingomis upės išgraužtomis smiltainio sienomis, alpinistai praleido vos kelias dienas, tačiau pasitreniravę ant trumpesnių maršrutų ir susipažinę su uolos ypatybėmis pralipo ilgą maršrutą Šiaurės rytų kontraforsu į Angelo nusileidimo viršūnę.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaroji, viena žymiausių nacionaliniame parke, buvo pavadinta parko tyrinėtojo Frederiko Fišerio nes atrodė, kad tik angelas gali ten nusileisti.

Tačiau šio kelionės etapo akcentu tapo žymiuosiuose Fišerio bokštuose Montis Magia alpinistų praliptas maršrutas į aukščiausią JAV smiltainio bokštą - Titaną.

Nors maršrutas, pavadinimu Lemties pirštas, dažnai lipamas per dvi dienas, Montis Magia alpinistai jį pralipo per mažiau nei 11 valandų. Tam reikėjo keltis 3 valandą ryto, visą dieną dirbti, o į stovyklavietę nusileisti jau gerokai sutemus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maršrutas iš kitų, iki šiol praliptųjų, labiausiai išsiskyrė uolos tipu ir jos kokybe. Smiltainis, nors vietomis tvirtas ir patikimas, kai kuriose atkarpose virsdavo į pusiau sukietėjusio žvyro ir purvo sluoksnius, kuriuos praeiti tekdavo itin susikoncentravus ir stengiantis dėti kuo geresnius saugos taškus tokiomis sąlygomis.

Lipimas, vaizdai aplinkui ir bendra patirtis asocijavosi su nusileidimu Marse - raudona uolienos spalva, keistos erozijos išdirbtos bokštų formos, kiek baugus šešėlių žaismas tekant raudonai saulei...

Montis Magia alpinistai, vykdydami projektą „Vertikalus gyvenimas" taip pat du kartus užlipo į El Capitan uolą Josemitų nacionaliniame parke, Kalifornijoje.

Šiuo metu alpinistai vyksta į Meksiką, kur vykdys kitą projekto etapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų