REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija vykdys savo įsipareigojimus Sirijai dėl ginklų tiekimo, nepaisydama šalyje besitęsiančio smurto, sekmadienį pareiškė gynybos pareigūnas, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi nėra jokių ginklų tiekimo Sirijai apribojimų, Rusija vykdys savo įsipareigojimus pagal su šia šalimi pasirašytas sutartis“, - Dubajuje sakė Rusijos federalinės karinio ir techninio bendradarbiavimo tarnybos vadovo pavaduotojas. Jis teigė, jog, anot Maskvos, „dialogas tarp vyriausybės ir opozicijos yra vienintelis būdas įveikti krizę“, ir ragino Damaską liautis naudoti smurtą prieš protestuotojus.

REKLAMA

Remiantis žmogaus teisių grupių pranešimais, daugiau nei 3 tūkst. 500 žmonių žuvo nuo protestų prieš prezidentą Bashar al-Assad pradžios.

Rusija yra pasiruošusi atnaujinti ginklų tiekimą Libijai, pareiškė minėtasis pareigūnas.

Libijos nacionalinės pereinamosios tarybos pirmininkas Mustafa Abdul Jalil rugsėjį teigė, jog Libija nepirks ginklų iš Rusijos. Pasak stebėtojų, toks sprendimas netikėtas, nepaisant to, kad Maskva bendradarbiavo su Muammar Gaddafi režimu ir vilkino sukilėlių tarybos pripažinimą teisėta šalies valdžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų