REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po latvių ant podiumo savo kolekcijos „Baltai“ „Mados infekcijoje“ demonstruoti išėjo „LT-identity“ manekenai. Po šiuo ženklu slepiasi dizainerės Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jų, „Baltai“, tai gamtos traukos ir asmenybės šaknų paieškos urbanistinėje XXI a. erdvėje. Kolekcijoje domunuoja žemiški, ramūs tonai - tokie skirtingi nuo ankstesnių dueto darbų. Anot dizainerių, šios „nugesintos“ spalvos pasirinktis neatsitiktinai - tai duoklė lietuviškai darganai, vėjui ir žemei.

REKLAMA

„Šiuolaikinis baltas, naujausias technologijas naudojantis natūralumo paieškoms komunikaciniame chaose - koks jis? Ko jis ieško ir kiap palengvinti jo keliones? Įkvėpimo semiamės aplinkoje, kurioje gyvename, norime kurti istoriją dabar, gerbti aplinką ir gilias savo kultūrines tradicijas. Baltų rūbai pasižymi funkcionalumu ir universalia konstrukcija, tinkančia ir vyrams ir moetrims. Naudojami natūralūs audiniai: vilna, medvilnė, linas“, - sakė dizainerės.

Kolekcijoje naujomis formomis pristatomi senovės baltų ženklai: sparnuotas žaltys, trys devynetai, Laimos pėdutės, mėnulio ženklas, žalčio ženklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų