REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariui Laimontui Diniui – nauji nemalonumai. Šeimos verslas ritasi į dugną, o pats seimūnas pateko į antstolio taikiklį. Į Seimo kanceliariją nusiųstas antstolio patvarkymas, pagal kurį nuo politiko atlyginimo bus nuskaičiuojama įsisenėjusi skola.

REKLAMA
REKLAMA

Savininkai iš nuomojamų patalpų krausto ir politiko šeimos įmonę.

„Užuomarša“ neatsiskaitė

Redakcijos duomenimis, teismai byloje su Šiauliuose registruota bendrove iš Seimo nario L. Diniaus priteisė beveik šešis tūkstančius litų. Per tūkstantį litų Seimo narys operatyviai sumokėjo, o likusią sumą – ėmė ir „užmiršo“.

REKLAMA

Priminimas užmaršiajam Seimo nariui L. Diniui buvo nusiųstas per sostinėje veikiančią antstolio kontorą. Šaltinių teigimu, Seimo narys dievagojosi atsiskaitęs iki paskutinio cento, todėl antstoliui teko kreiptis į Seimo kanceliariją, – kad skola būtų nuskaičiuojama nuo politiko algos.

Politikas nekomentuoja

Šį mėnesį Seimo kanceliarija jau pervedė pirmą sumą. Visa priteista suma iš L. Diniaus algos turėtų būti išmokėta per du-tris mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Su Arūno Valinsko komanda į Seimą patekęs ir savo vedlį palikęs Seimo narys L. Dinius – nešnekus. „Nieko neatsitiko“, - pareiškė seimūnas ir pažadėjo – nekomentuoja dabar, nekomentuos ir ateityje. Tad maloniai rekomendavo neeikvoti pinigėlių skambučiams telefonu.

Seimo narys L. Dinius iš tiesų turėtų žinoti, ką reiškia taupyti pinigėlius, nes šeimos verslo problemos – vis nesibaigia.

Krausto patalpų savininkai

Naujausioje Seimo nario L. Diniaus deklaracijoje skelbiama, kad jo šeimai vis dar priklauso dvi bendrovės - „Modus operandi“ ir „Šiaulių Max'as“, kurios akcijas valdo jo dukra Gerda Diniūtė. Iš deklaracijų išnyko kita bendrovė - „Šiaulių Max'o“ plėtra. Nors teigiama, kad įmonė šeimai nebepriklauso, tačiau jos interesams dar visai neseniai Šiaulių savivaldybėje atstovavo G. Diniūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Šiaulių Max'as“ su „Šiaulių Max'o“ plėtra nuomojasi patalpas Šiaulių savivaldybei priklausančiame Kultūros centre. Per du aukštus ir rūsį įsikūręs pramogų klubas neveikia beveik nuo to laiko, kai L. Dinius tapo Seimo nariu. Patalpos užrakintos, o viduje – nė gyvos dvasios. Nuomininkai jau yra gavę Šiaulių kultūros centro reikalavimą išsikraustyti, nes nuomos sutartis nutraukta dėl susikaupusių skolų.

Skolų nemoka

Šiaulių kultūros centro direktoriaus V. Stonkaus žodžiais, nuomininkai įsiskolino apie 70 tūkstančių litų. Praėjo ne vienas mėnuo nuo sutarties nutraukimo dienos, tačiau nuomos mokestis iki šiol nesumokėtas.

REKLAMA

Buvo uždelsta mokėti ir už elektrą. Po grasinimo, kad bus atjungta elektra, pinigai – sumokėti.

Seimo nario šeimos verslas įsiskolina jau ne pirmą kartą. Po „Šiaulių naujienų“ publikacijos apie besikaupiančias politiko šeimos įmonių skolas už nuomą, Šiaulių apygardos prokuratūra buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą. Susikaupusi skola – per šešiasdešimt tūkstančių litų skubiai sumokėta. Tačiau po to skolos vėl ėmė kauptis.

Mėgino derėtis

Pramogų klubo „Max'as“ savininkai bandė derėtis dėl skolos Šiaulių kultūros centrui. Šiaulių savivaldybei nusiųstas raštas, kuriame prašyta nuomos mokestį užskaityti kaip investicijas į patalpas. Viename iš miesto Tarybos komitetų pasirodė ir L. Diniaus dukra G. Diniūtė. Tačiau su teisininke prisistačiusia Seimo nario dukra politikams nepavyko susišnekėti.

REKLAMA

Šiaulių savivaldybei pateikta vos ne pusės milijono litų pretenzija dėl neva atliktų investicijų į patalpas. L. Diniūtė pareiškė, kad tas investicijas, kaip antai apsaugos signalizacijos laidus ir kitą įrangą, nuomininkai pasiims. Politikai, neslėpdami šypsenos teisininkės mėgino išklausti, kaip ketinama išlupti instaliaciją nesugadinus sienų, tačiau atsakymo nesulaukė.

Nuomininkų atstove prisistačiusiai Seimo nario dukrai priminta, kad nuomos sutartyje nenumatyta sumokėti už nuomininko atliktus remontus.

Pateikė ieškinį

Užuot sumokėję skolas nuomininkai iš Šiaulių kultūros centro mėgina prisiteisti beveik pusę milijono litų. Tiesa, Savivaldybės atstovams užsiminta ieškinį atsiimti, jeigu pavyktų susitarti dėl skolos už nuomą, tačiau į kompromisus nuomininkai nesileido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių kultūros centro direktorius V. Stonkus teigia, kad dėl verslo nesėkmių mėginama kaltinti Kultūros centrą. Pastarasis esą sutrukdė gauti pajamų, nes nesuremontavo stogo, pro kurį lietaus metu pratekėjęs vanduo.

Labiausiai V. Stonkus stebisi, kad ieškinį pateikė ne tik „Šiaulių Max'o“ plėtra, kuri yra nuomininkė, bet ir Seimo nario šeimai priklausanti bendrovė „Modus operandi“. Su pastarąja Šiaulių kultūros centras apskritai neturėjo jokių sutarčių. Tiesa Seimo nario šeimai priklausanti „Modus operandi“ realiai ir veikė klubo patalpose, tačiau – pažeidžiant sutartį su Kultūros centru. Nes nuomos sutartyje griežtai uždrausta tretiesiems asmenims veikti be nuomotojo žinios ir leidimo.

REKLAMA

Lapkričio viduryje Šiaulių apygardos teismas turėtų paskelbti savo sprendimą. V. Stonkus įsitikinęs, kad sprendimas bus palankus jo vadovaujamai įstaigai, tačiau mano, jog ginčai teismuose dar tęsis. Tačiau Šiaulių kultūros centrui laimėjus bylą nuomininkams nebeliks net formalaus preteksto neišsikraustyti.

Lydi nemalonumai

Seimo nariu L. Dinius tapo po 2008-ųjų spalio 12 dienos rinkimų.Tų pačių metų rudenį autorių teises ginanti LATGA-A bendrovei „Modus operandi“ pateikė keturis ieškinius: 555 litų ir 278 litų ieškinius už kavinę-piceriją „Metro“, veikusią po tuo pačiu Šiaulių kultūros centro stogu, ir laisvalaikio ir pramogų centrą „Max'as“ - 791 lito ir 2000 litų.Dirbdamas Seime politikas tvarkė privataus verslo reikalus. Mokesčių inspekcijos pažymoje teigiama, kad L. Dinius 2009 metų rugsėjo 30-ąją pasirašė „Šiaulių max'o" metinę pelno mokesčio deklaraciją už 2008-uosius. Deklaracijos laukelyje, skirtame įmonės vadovo parašui, ranka įrašyta L. Diniaus pavardė ir padėtas parašas, garantuojantis, kad deklaracijoje pateikti duomenys yra teisingi. L. Dinius teisinosi, kad įmonei vadovaujanti žmona buvo išvykusi, o mokesčių inspektoriai reikalavo skubiai pristatyti dokumentus.Prieš tapdamas Seimo nariu L. Dinius dirbo Savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėju – gauti aukštesnes pareigas negalėjo, kadangi neturėjo aukštojo mokslo diplomo. Jo išsimokslinimas – aukštesnysis, mokėsi remontuoti automobilius. L. Diniaus vadovaujamo „Max'o“ klestėjimo laikais pramogų klubas buvo žinomas kaip Šiaulių „princų“ grupuotės narių lankymosi vieta. Nestigo ir incidentų. Vieno iš jų metu sumušti aukšto rango Lietuvos karinių oro pajėgų karininkai. Klubo prieigose nužudytas vienas iš nusikaltėlių pasaulyje žinomų veikėjų, į kaulus gavo ir vienas iš „princų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų