REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena stambiausių Europos ekonomikų greičiausiai bus priversta palikti euro zoną ir grįžti prie nacionalinės valiutos – liros, kad įveiktų skolų krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai laikraštyje „The Financial Times“ rašo pasaulinę finansų krizę išpranašavęs žinomas ekonomistas Nourielis Roubinis.

REKLAMA

„Tokios stambios ekonomikos pasitraukimas iš euro zonos paskatins bloko subyrėjimą ir tokia tikimybė nuolat auga“, – sakė N. Roubinis.

Šiuo metu Italijos valstybės skola sudaro 121 proc. šalies bendrojo vidaus produkto. Italijos skolinimosi kaina pasiekė naują rekordą.

Finansinio stabilumo fondas pristigs lėšų gaivinti Italijos ekonomiką, teigia ekonomistai, perspėdami, kad panašus likimas gali ištikti ir Prancūziją, o tada „euras galutinai žlugs“.

REKLAMA
REKLAMA

N. Roubinis tvirtina, kad netgi šalies skolos restruktūrizavimas nepadės išspręsti jos ekonominių problemų, tik suteiks laikiną palengvėjimą. Pasak jo, Italiją ne tik slegia milžiniška valstybės skola, ji kenčia ir dėl nepakankamo konkurencingumo, didžiulio biudžeto deficito ir sulėtėjusio ekonomikos augimo.

Dabartiniam šalies premjerui Silvio Berlsuconiui nepavyksta įtikinti rinkų, jog vyriausybė pajėgs sumažinti valstybės išlaidas ir išmokėti skolas. Dabar Italijos skola siekia 1,9 trln. eurų ir ji didesnė nei bendra Graikijos, Airijos, Ispanijos ir Portugalijos skola.

Situaciją šalyje apsunkina ir politinis neapibrėžtumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų