REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausantys bankai visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, nuo lapkričio 11 d. vadinsis vienu pavadinimu – „DNB".

REKLAMA
REKLAMA

„DNB" – tai žodžių „Den Norske Bank“ trumpinys, kuris lietuvių kalba reiškia „norvegiškas bankas“. Naujasis pavadinimas rodo, kad esame didžiausio Norvegijos banko, teikiančio savo paslaugas 19 pasaulio šalių, dalis. DNB vardu nuo šiol vadinasi visi Norvegijos finansinių paslaugų grupei DnB NOR priklausantys bankai ir dukterinės bendrovės visame pasaulyje“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė DNB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Bjornar Lund.

REKLAMA

Jo teigimu, Lietuvos rinka labai artima Norvegijos rinkai, todėl Norvegijos finansinių paslaugų grupė, praėjusių metų pabaigoje tapusi vieninteliu banko akcininku, pritaria tolesnei DNB plėtrai Lietuvoje.

B. Lund taip pat pažymėjo, kad tęsis banko bendradarbiavimas su Lietuvos krepšinio federacija bei nacionaline krepšinio rinktine.

V. Bubnys: nerimauti dėl antrosios krizės bangos Lietuvai nėra pagrindo

DNB banko prezidento ir valdybos pirmininko pavaduotojas dr. Vygintas Bubnys, kalbėdamas apie socioekonomines tendencijas Europoje ir Lietuvoje, sakė, kad verslininkai dėmesingai stebi situaciją ir šiek tiek koreguoja savo ateities plėtros planus, biudžetus.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet negaliu pasakyti, kad verslas būtų sustojęs. Viena vertus blogai, kad tiek nedaug laiko praėjo nuo pirmosios krizės bangos, kita vertus, tai gerai, kadangi neįsisuko didelio augimo ir didelių lūkesčių kamuolys“, – sakė jis.

Anot V. Bubnio, šiuo metu sprendimai, kuriuos didžiosios įmonės buvo priėmusios taupymo, kitų rinkų paieškos srityje, veikia ir duoda gerų rezultatų ir ypatingų priežasčių nerimauti nėra.

„Lietuvos eksportas auga. Tarptautinės finansinės institucijos, mažindamos BVP augimo prognozes, vis tiek prognozuoja, kad mūsų BVP augimas bus didžiausias Europoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Bubnio teigimu, Lietuvos verslas labai dinamiškas ir geba prisitaikyti prie įvairių sąlygų. Žinoma, jeigu Europos Sąjungoje prasidėtų sunkiai prognozuojami procesai, jie atvirai mūsų ekonomikai be abejo turės įtakos, tačiau kol kas priežasčių labai nerimauti nėra.

B. Lund pabrėžė, kad pačioje Norvegijoje situacija stabili, tačiau Lietuva labai priklausoma nuo likusios Europos dalies.

„Tačiau aš optimistas ir manau, kad Europa sugebės išspręsti problemas. O Lietuvai labai gerai  sekasi prisitaikyti prie kintančių aplinkybių, Jūsų privalumas – jūs esate labai lankstūs. Todėl manau, kad Lietuvai seksis gerai“, – sakė jis.

REKLAMA

Klientams niekas nesikeičia

Spaudos konferencijoje DNB banko vadovai pažymėjo, kad bankas ir ateityje bus universalus komercinis bankas, teikiantis visas bankininkystės paslaugas privatiems ir verslo klientams.

Jų teigimu,  keičiantis banko pavadinimui, keisis ir antrinių bendrovių pavadinimai, tačiau pavadinimo pasikeitimas nesukels nepatogumų klientams. Sąskaitų numeriai išlieka tokie patys, galioja visos sudarytos sutartys bei mokėjimo kortelės. Visi klientų aptarnavimo padaliniai, bankomatai, internetinės ir mobiliosios bankininkystės sistemos veikia įprasta tvarka. Galioja tie patys prisijungimo prie banko internete kodai bei slaptažodžiai – jų keisti nereikia. Nesikeičia jokie sutartiniai įsipareigojimai klientams ir partneriams, o banko paslaugos teikiamos įprasta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų