REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonavos darželyje įtariamas meningokokinės infekcijos atvejis nepasitvirtino.

Papildyta 13.15. Pasak Kauno klinikų atstovės spaudai Eglės Žemaitienės, atlikus tyrimus paaiškėjo, kad liga kilo dėl kitų priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Jonavos visuomenės sveikatos centro specialistai, nėra patvirtinta, kad vaikas susirgo būtent šia liga. Jų teigimu, šiuo metu laukiama tyrimų rezultatų.

REKLAMA

Specialistai patvirtino, kad darželis veikia ir toliau, nors susirgusio vaiko grupė šiuo metu darželio nelanko. Visuomenės sveikatos centro specialistų teigimu, dėl papildomų priemonių kitiems vaikams taip pat diskutuojama, tačiau kadangi nėra patvirtinimo, darželis vadovaujasi tik pateiktomis rekomendacijomis.

Darželiui pateiktos metodinės rekomendacijos ką daryti, jei diagnozė iš tikrųjų pasitvirtintų.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad infekcija plinta oro lašeliniu būdu, imlūs asmenys artimo kontakto metu užsikrečia per kvėpavimo takus, užkrėsti gali tiek sergantis asmuo, tiek sveikas bakterijų nešiotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Meningokokinė infekcija gali pasireikšti įvairiai, tačiau visoms formoms būdingas karščiavimas bei bendrosios intoksikacijos požymiai. Visais atvejais ligos pradžioje pakyla temperatūra, atsiranda galvos skausmas, galimas raumenų skausmas, kaklo raumenų stingimas, atsiradęs dėl raumenų įtempimo, vėmimas. Būdingas meningokokcemijos požymis – odos bėrimas.

Susirgus rekomenduojama kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą pas savo šeimos gydytoją, kuris skirs atitinkamą gydymą. Siekiant apsisaugoti nuo meningokokinės infekcijos svarbu užtikrinti kuo mažesnį sergančio asmens kontaktavimą su sveikais asmenimis. Antimikrobinė profilaktika rekomenduojama tik asmenims, glaudžiai kontaktavusiems su ligoniu.

Po gimnazisto mirties vykdyta meningokokinės infekcijos profilaktika

Kaip apsisaugoti nuo infekcijų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų