REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai įvykdytos kibernetinės atakos prieš „Mitsubishi“ metu iš kompanijos serverių, kuriuose buvo saugomi branduolinių jėgainių brėžiniai ir schemos, galėjo būti pavogti duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Atakai panaudoti specialiai sukurti virusai, kuriais buvo apkrėsti 83 serveriai ir asmeniniai kompiuteriai bendrovės pagrindinėje būstinėje.

REKLAMA

Iš šių kompiuterių informacija buvo siunčiama į 14 užsienio (Kinija, Honkongas, JAV, Indija ir kt.) tinklapių. Nustatyta, kad kai kurie hakeriai naudojo komandas kinų kalba, tačiau Kinijos valdžia neigia prisidėjusi prie atakos.

„Mitsubishi“ aptiko virusus rugpjūtį, o apie tai informavo savo užsakovą, gynybos ministeriją, tik antroje rugsėjo pusėje, taip sukeldama šalies karininkų nepasitenkinimą. Gynybos ministerija pareikalavo imtis greitų kompiuterių apsaugos priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Informacijos nutekėjimo požymiai buvo užfiksuoti dvejuose apkrėstuose „Mitsubishi“ serveriuose. Viename iš jų buvo informacija apie gynybinio pobūdžio įrangą, o antrame – branduolinių jėgainių brėžiniai ir projektai.

Abu serveriai prisijungė prie už kompanijos ribų esančių tinklalapių. Iš branduolinių jėgainių brėžinius ir projektus saugančio kompiuterio buvo atsisiųsta žymiai daugiau informacijos nei iš kito. Duomenų nutekėjimas prasidėjo maždaug prieš metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų