REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienį, lapkričio 10 d. viename iš sostinės kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvyko devintojo tarptautinio kino festivalio „Scanorama“ atidarymas. Atidarymo šventę, kurioje dalyvavo gausus politikų, užsienio ambasadorių, kino industrijos atstovų vainikavo danų režisieriaus Larso von Triero dramos „Melancholija“ premjera.

REKLAMA
REKLAMA

„Scanoramos“ direktorė Gražina Arlickaitė kreipdamasi į susirinkusią publiką atidarymo kalboje pažymėjo, kad ruduo festivaliui yra tas metas, kuomet nuimamas visus metus kauptas derlius. „Kinas pagaliau tapo mūsų valdžios institucijų analizės ir dėmesio objektu, dabar kino bendruomenė laukia realių sprendimų“, − pažymėjo ji.

REKLAMA

Kalbėdama apie L. von Triero filmą „Melancholija“ G. Arlickaitė ragino susirinkusius svečius pamiršti viską ir likti tik su melancholija. Publikos gretose „Scanoramos“ atidarymo vakarą buvo operos solistė Sigutė Stonytė, režisieriai Gytis Lukšas, Audrius Stonys, Arūnas Matelis, Janina Lapinskaitė, aktorius Vidas Petkevičius, rašytojas Sigitas Parulskis, kino teatro „Pasaka“ atstovė Greta Akcijonaitė, kultūros ministras Arūnas Gelūnas ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

Sakydamas sveikinimo kalbą susirinkusiai publikai kultūros ministras Arūnas Gelūnas pasidžiaugė, kad jam ir vėl tenka atlikti, ano jo, pačias svarbiausias savo funkcijas – tai pasveikinti, pasidžiaugti ir padėkoti. „Galiu pasveikinti šį festivalį jau antrą kartą ir pasidžiaugti, kad šiais metais jis yra kaip niekad turtingas. Noriu padėkoti Gražinai, kad ji iškelia kino festivalių organizavimo kartelę taip aukštai, kad ji suteikia mums progą pasimėgauti kino šedevrais“, − kalbėjo ministras taip pat pažadėdamas, kad kitais metais festivaliui bus skirtas didesnis finansavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Europos šalių kino forumo atidarymą šiais metais susirinko ne tik Lietuvos Respublikos ministrai, užsienio ambasadoriai, tačiau ir daug svečių iš užsienio – pradedant atstovais iš Didžiosios Britanijos ir Skandinavijos, baigiant Japonijos kino kūrėjais. Juos į Lietuvą pritraukė didžiausias tokio pobūdžio šalies istorijoje Baltijos jūros regiono – Japonijos bendros produkcijos forumas.

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ Vilniuje filmus rodys lapkričio 10-20 dienomis, Kaune – lapkričio 17-27 dienomis, Klaipėdoje lapkričio 24-27 dienomis, o pirmą kartą Šiaulius aplankys lapkričio 26-27 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų