REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narė, Liberalų ir centro sąjungos seniūnė Arūnė Stirblytė pareiškė susirūpinimą dėl to, kad generaliniam prokurorui Dariui Valiui, kuris avarijoje sužeidė žmogų, buvo skirta žymiai lengvesnė nuobauda nei skiriama vairuotojams, kurie viršijo leistiną greitį.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal teismų logiką išeitų, kad Lietuvoje automobiliu partrenkti žmogų yra mažesnis pažeidimas nei viršyti leistiną greitį“, – apgailestavo parlamentarė.

REKLAMA

Generaliniam prokurorui D. Valiui, kuris praeitą mėnesį sukėlė avariją ir sužeidė pėsčiąją, teismas trečiadienį skyrė minimalią baudą – 500 litų. Įstatymas už tokio pobūdžio administracinį pažeidimą numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienų iki dvejų metų.

A. Stirblytė kaip pavyzdį pateikė Seimo nariams Algiui Kašėtai ir Vincui Babiliui teismo skirtas baudas. V. Babiliui už greičio viršijimą teismas skyrė 1,5 tūkst. Litų baudą, be to, Seimo narys trims mėnesiams prarado teisę vairuoti automobilį, nors teismui ir buvo pateikęs argumentus, kad transporto priemonė jam yra būtina vykdant pareigas.

A. Kašėta už greičio viršijimą buvo nubaustas 1,3 tūkst. Litų bauda ir dviem mėnesiams prarado teisę vairuoti automobilį. Dėl padaryto pažeidimo A. Kašėtai teko atsistatydinti iš Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų