REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Amerika dar 20 metų išliks pasaulio lydere pagal turtingiausių piliečių, kurių turtas viršija 30 mln. JAV dolerių, skaičių. Apie 2032 metus lydere pagal šį rodiklį taps Azija, teigiama Singapūro konsultacinės kompanijos „Wealth-X“ tyrime.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia „Bloomberg“, šiuo metu ypač turtingų amerikiečių skaičius siekia 62,960 tūkst.; Europoje tyrėjai priskaičiavo 54,325 tūkst., o Azijoje - 42,525 tūkst.

REKLAMA

Kaip prognozuoja analitikai, Azijos-Ramiojo vandenyno regionas aplenks Europą jau 2024 metais, o Ameriką - 2032 metais.

„Šiaurės Amerika dabar taip smarkiai lenkia kitus regionus, visų pirma, dėl individualaus verslo, - mano “Wealth-X„ vadovas Mikolas Rambus. - Azijos milijonieriams prireiks laiko padidinti savo turtą iki tokio lygmens, tačiau, kai tai įvyks, jie taps nuolatiniais pasaulio lyderiais“.

Kaip teigiama kompanijos ataskaitoje, tik trys JAV valstijos - Kalifornijos, Niujorko ir Teksaso - lenkia Kiniją ir Indiją pagal milijonierių skaičių. Azijoje sparčiausiai milijonierių skaičius auga Kinijoje, - kaip tvirtina ekspertai, taip yra todėl, kad auga žmonių, įsigijusių aukštąjį išsilavinimą ir pradedančių savo verslą, skaičius, šiuo metu šalyje gyvena 150 milijardierių.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinėse Valstijose gyvena 455 iš bendro pasaulio milijardierių skaičiaus - jų 2011 metais buvo 1,235 tūkst.

Kompanija „Boston Consulting Group“ šių metų liepą paskaičiavo pasaulyje 12,5 mln. šeimų, kurių turtas viršija 1 mln. JAV dolerių. Tai mažiau nei 1 proc. planetos namų ūkių, tačiau jiems tenka 39 proc. pasaulio turto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų