REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei užsienyje darbo ir gyvenimo sąlygos būtų puikios, šalį neapibrėžtam laikotarpiui paliktų net 70 procentų lietuvių, rodo personalo atrankos kompanijos „Grafton Recruitment“ atlikta apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šį rodiklį Lietuva kartu su Rumunija, iš kurios emigruoti sutiktų 73,2 procento gyventojų, pirmauja tarp šešių tirtų Rytų Europos šalių.

REKLAMA

Tokiam poelgiui taip pat pasiryžę būtų 65,6 vengrų, 64,3 slovakų, 61,9 lenkų ir 51,4 procento čekų. Tyrimo duomenimis, sprendžiant dėl naujo darbo 36,7 procento respondentų Lietuvoje svarbiausias atlyginimas, 34,2 procento – pareigos ir atsakomybė, 16,2 procento – galimybė tobulėti. Šiuo požiūriu Lietuvos darbo rinkos situacija primena Rumunijos ir Vengrijos, kur atlyginimas svarbiausia taip pat maždaug trečdaliui respondentų. Lenkijoje, Slovakijoje ir Čekijoje atlyginimas svarbiausia maždaug pusei apklaustųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus apie aplinkybes, kurios juos paskatintų neišvykti iš šalies, net 35,9 procento Lietuvos respondentų įvardino gerą ekonominę situaciją. Taip pat svarbi priežastis yra šeima.

„Grafton Recruitment“ vadovės Dianos Mečanecaitės teigimu, didelė emigracija iš Rytų Europos valstybių yra ilgalaikė tendencija. Dėl to verslas turės prisitaikyti, keisdamas darbuotojų paieškos principus ir modifikuodamas savo pasiūlymus taip, kad būtų išlaikyti vietos specialistai, o kur jų trūksta – pritraukti užsienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų