REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Krikščionių partijos frakcija kreipėsi į Kauno merą Andrių Kupčinską, prašydama imtis atitinkamų veiksmų, kad biokuro kogeneracinės jėgainės statybos projektas būtų atnaujintas.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcijos nuomone, tai leistų jau 2014 metais gauti pigesnę šilumą ir būtų ženkli nauda ne tik Kauno miesto gyventojams, bet prisidėtų ir prie Lietuvos įsipareigojimų vykdymo Europos Sąjungai (iki 2020 metų pagaminti ne mažiau kaip 23 proc. energijos iš atsinaujinančių energetinių išteklių).

REKLAMA

Krikščionių partijos frakcija reikalauja, kad Vyriausybė panaudotų visas turimas galias ir nevilkintų svarbaus strateginio objekto, kuris leistų atpiginti šilumos kainą, statybos.

Kaip primena Krikščionių partijos frakcija, anksčiau ji kreipėsi į energetikos ministrą Arvydą Sekmoką, prašydama paaiškinti, kodėl Kaune buvo sustabdytas biokuro deginimo jėgainės statybos projektas. Pradėjus veikti naujajai jėgainei, būtų pagaminama daugiau „žaliosios“ elektros energijos.

Energetikos ministras, atsakydamas frakcijai teigė, jog minėtos jėgainės statybos projektas buvo nutrauktas, pasikeitus Kauno miesto savivaldybės tarybos ir akcinės bendrovės valdybos sudėčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų